Pocetna Čajetina Foto konkurs „Knjiga, jesen i ja na Zlatiboru“

Foto konkurs „Knjiga, jesen i ja na Zlatiboru“

1093
0
Podelite

Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ iz Čajetine po prvi put organizuje konkurs za najbolju fotografiju „Knjiga, jesen i ja na Zlatiboru“, koji je otvoren do 20. decembra.

Cilj konkursa je da se na kreativan i zabavan način fotografijom prikaže način kako provodite vreme i kako vam knjiga pomaže u neobičnim okolnostima pandemije korona virusa.

Organizatori su pozvali sve zainteresovane da se fotografišusa knjigom i prikažu atmosferu u svom domu, dvorištu, u prirodi Zlatibora, budu maštoviti i ostave tragove ovog vremena. Fotografije koje šalju učesnici konkursa ostaju kao vredan dokument u zavičajnom albumu Biblioteke, a izložba odabranih fotografija će biti organizovana nakon odabira najlepših.

Biblioteka će nagraditi tri najbolje fotografije koje promovišu knjigu i čitanje u periodu pandemije korona virusa.

Uslovi učešća na konkursu:

-Fotografije slati u digitalnoj formi.

-Moguće je poslati najviše tri fotografije po autoru.

-Fotografije moraju biti autorske.

-Dostaviti ime i prezime i osnovne podatke autora (broj telefona, adresu stanovanja i e-mejl adresu).

-Svi učesnici konkursa prihvataju da dostavljene radove, bez naknade, organizatori konkursa mogu reprodukovati, izložiti ili objaviti u kulturne ili promotivne svrhe.

-Dimenzije digitalnog zapisa jedne fotografije ne sme biti manja od 1920 piksela (duža strana), a format “jpg” u maksimalnom kvalitetu kompresije.

Fotografije slati na e-mejl: bibliotekacajetina@gmail.com, sa naznakom za foto konkurs „Knjiga, jesen i ja na Zlatiboru“.