Pocetna Društvo Veterani Užica: Nezadovoljni smo

Veterani Užica: Nezadovoljni smo

850
0
Podelite

Veterani Užica nisu zadovoljni kako je proteklo prijavljivanje za reprogram duga. Podsećaju da je sastanak u vezi reprograma duga za komunalne usluge veterana-boraca sa prestavnicima Gradske uprave Užica i direktorom JP „Stan“ održan 13. oktobra ove godine i da je po završetku sastanka rečeno je da će gradonačelnica biti upoznata sa zahtevima i da će Udruženju veterana u najkraćem roku odgovoriti šta je odlučeno.

– Tek dvadeset pet sati posle sastanka javljeno nam je  da veterani mogu  sklopiti  ugovor o reprogramu duga  sa  JP „Stan“ na 24 i 36 rata, ali samo  do petka 16. oktobra 2020. godine. Dali smo oglase i pozivali telefonom kako bismo što više veterana upoznali sa akcijom.

Navedenog petka svega nekoliko  veterana je uspelo da sklopi ugovore o reprogramu na 24 i 36 mesečnih rata. Nažalost, veći deo veterana i supruga veterana vraćeni su sa šaltera pod izgovorom da nisu na spisku koji je dostavljen službenici. Ljubaznu gosopođu sa šaltera  JP „Stan“ zamolili smo da vidi sa svojim pretpostavljenima da svi veterani koji imaju odgovarajuću dokumentaciju (člansku kartu,vojničku knjižicu ili potvrdu)  budu obuhvaaćeni reprogramom duga za komunalne usluge preko SON-a. Nažalost,  preneto nam je da je odgovor direktora JP”Stan”  bio negativan.

Nekoliko puta smo telefonom zvali odgovorno lice iz Gradske uprave (ostavili poruku sekretarici…), ali dotični gospodin se nije javljao…Takođe javilo nam se i nekoliko veterana  koji su imali potpisan ugovor tokom proteklog meseca  o reprogramu na 9 mesečnih rata kako bi napravili novi povoljniji ugovor o reprogramu. I oni su odbijeni. Mnogi veterani i supruge veterana su razočarani otišli sa šaltera SON-a, a da im nije omogućen reprogram. Napravljen je prvi minijaturni korak kako bismo rešili ovaj problem. Nadamo se da će odgovorni ubuduće prilikom rasprave o reprogramu  imati više osećaja i za veterane. Prestavnici veterana sa žaljenjem ističu i ubeđeni su da gradonačelnica Užica nije upoznata sa stvarnim stanjem oko reprograma njihovog duga za SON – kaže se na kraju saopštenja Udruženja veterana grada Užica.