Pocetna Društvo Danas prvi Hakaton

Danas prvi Hakaton

1176
0
Podelite

U Regionalnom inovacionom startap centar u Krčagovu RIS HUB UE u Užicu danas je počelo prvo takmičenje mladih programera za realizaciju softverskog rešenja na zadatu temu- Hakaton.

Smešten u krugu bivše kasarne u Krčagovu, Regionalni inovacioni startap centar koji je otvoren svečano 8. juna, a osnovala ga je RRA „Zlatibor“ uz podršku grada Užica i Ministarstva za inovacije s ciljem da podstakne razvoj informatičke industrije u Užicu i Zlatiborskom okrugu, u petak, 30. oktobra, ugostio je gradonačelnicu Užica Jelenu Raković Radivojević. Domaćini su gradonačelnicu upoznali sa najznačajnijim aktivnostima koje su sprovedene, ali i koje su u toku u RIS-u. Među najvažnijim, svakako su brojne obuke tokom kojih polaznici upoznaju savremene tehnologije, a kada ih završe dobijaju šansu da počnu da rade kao freelancer-i ili u nekoj od kompanija koje trnutno posluju u okviru RIS-a. Za ove obuke koje su počele 20. oktobra, prijavljeno je oko 150 učesnika.

Osim obuka krajem oktobra održan je i prvi WordPress meetup s ciljem da se u Užicu oformi zajednica koja bi okupljala sve zaljubljenike u WordPress kao i da se uspostavi saradnja sa drugim zajednicama širom sveta.