Pocetna Arilje Uhapšeni bivši predsednici opština Prijepolje i Arilje

Uhapšeni bivši predsednici opština Prijepolje i Arilje

2422
0
Podelite

Dvadeset osam osoba uhapšeno je zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Akcija je sprovedena na teritoriji opština Prijepolje i Arilje, kao i grada Novog Pazara, a među uhapšenima su bivši i sadašnji funkcioneri opštine Prijepolje, Arilje i grada Novog Pazara, kao i direktori pojedinih javnih preduzeća iz tih gradova, saopštio je MUP.

Uhapšeni su i bivšeg predsednika opštine Prijepolje D. Z. (1965), odgovorno lice vrtića “Miša Cvijović” I. K. (1978), kao i šestoro službenika opštine Prijepolje, zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba službenog položaja u pomaganju i trgovina uticajem.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta i protiv odgovornog lica Turističke organizacije Prijepolje.

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u Arilju su uhapšeni bivši predsednik te opštine M. N. (1956), zamenik predsednika B. V. (1965), rukovodioci opštinske uprave Arilje G. P. (1964) i R. N. V. (1962), funkcioner Mesne zajednice Kruščica T. K. (1975), funkcioner FK “Budućnost” iz Arilja M. S. (1951), bivša radnica opštine, kao i vlasnici dva privredna društva sa teritorije te lokalne samouprave.

Policija će i protiv bivšeg predsednika opštine Arilje Z. T., podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Oni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Akcija je izvedena u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.