Pocetna Društvo Kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

Kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

732
0
Podelite

Kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama počela je 25. novembra na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i trajaće završno sa 10. decembrom, Međunarodnim danom ljudskih prava.

Ženski centar Užice navodi u saopštenju da su ove godine aktivnosti Kampanje ograničene zdravstveno bezbednosnim merama zbog epidemije koronavirusa pa će Ženski centar Užice organizovati aktivnosti u skladu sa donetim merama Vlade Republike Srbije.

Tako su 25. novembra u 13 časova ispred svojih prostorija aktiviskinje Ženskog centra Užice organizovale stajanje u narandžastim obeležjima Kampanje 16 dana aktivizma u borbi protiv muškog nasilja nad ženama, a Centar je distribuirao informativni materijal sa obeležjima Kampanje za 12 ženskih seoskih udruženja sa područja jugozapadne Srbije, kao i materijal zdravstvenim institucijama na području Zlatiborskog okruga sa informacijama o uslugama i drugim informacijama koje su od značaja za žene sa iskustvom nasilja. U planu je i nastup na TV Lav sa temom digitalnog nasilja među mladima sa posebnim osvrtom na rodno zasnovano nasilje.

Ženski centar Užice deliće sadržaje na temu prepoznavanja prvih znakova nasilja u vezama kod mladih koji je nastao kao rezultat rada sa mladima i njihovih ideja i predloga. Sadržaj će biti deljen na zvaničnim stranama društvenih mreža Ženskog centra dok će ih mladi deliti na ličnim profilima.
Za svaki dan 16 dana aktivizma predviđena je jedna tema . Onlajn će biti održan i okrugli sto na kome će biti prikazani rezultati analize o primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici na Zaltiborskom, Moravičkom i Raškom okrugu.

Sa Autonomnim ženskim centrom Beograd biće održana onlajn konferencija na temu „Šta su autonomne ženske kuće i zašto ih Srbija nema?“ Material sa konferencije će biti snimljen i prikazan na televiziji.