Pocetna Društvo Zamenjen kotao u školi u Krvavcima

Zamenjen kotao u školi u Krvavcima

845
0
Podelite

U Osnovnoj školi “Aleksa Dejović” u Krvavcima završeni su radovi na zameni kotla koji je nedavno zbog havarije prestao sa radom. Predstavnici Grada Užica, škole i roditelja rešili su dugogodišnji problem grejanja u ovoj školi.

-Pokušavali smo da rešimo problem sa starim kotlom, ali nismo uspeli i doneli smo odluku da se zameni novim. Vrednost novog kotla je 650 hiljada dinara, dok će celokupni radovi vezani za postavku kotla i razvod svih cevi, priključenje kotla na grejna tela iznositi oko 1,2 miliona dinara-navela je dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica u školi u Krvavcima.

Ona je dodala da škola u Krvavcima ima 147 učenika, odlično nastavno osoblje i nastaviće da radi. Ovu školu je potrebno renovirati, ušla je u projekat energetske efikasnosti koji se finansira od strane Vlade Švajcarske, tender je završen i nakon svih procedura od strane Švajcarske Vlade i Ministarstva rudarstva i energetike očekujemo da krajem januara bude potpisan ugovor, a da radovi vezani za energetsku efikasnost na školi počnu početkom marta.

Irena Drndarević, direktorka škole istakla je važnost saradnje i da u ovom slučaju bez pomoći i razumevanja gradskog rukovodstva problem ne bi mogao biti rešen.

-Za jedan kratak period rešen je problem sa grejanjem škole koji već godinama traje. Kako deca ne bi gubila nastavu dok traju radovi na zameni kotla,  u saradnji sa JP „Užice razvoj“ obezbeđen
je prevoz za učenike od Zlakuse do Osnovne škole „Aleksa  Dejović“ u Sevojnu. Đaci se sada opet nalaze u toplim učionicama – rekla je direktorka.

Školu u Krvavcima pohađa 147 učenika iz Krvavaca, Potočanja, Zlakuse, Gorjana i Potpeća.

Roditelji učenika škole u Krvavcima su se organizovali, čistili i izneli stari kotao. Od sopstvenih sredstava proširili su ulaz i uradili ulazna vrata na kotlarnici.

Borko Pavić, predstavnik roditelja rekao je da osnovna škola u Krvavcima je važna za opstanak ljudi iz ovih pet sela.

-Zabrinutost roditelja je rešena postavljanjem novog kotla, zahvaljujući koordinaciji Grada Užica, rukovodstva škole i predstavnika roditelja koji su se uključili da bi se što pre postavio novi kotao, kako bi škola dobila kvalitetno grejanje. Deca su krenula u svoju školu, a očekujemo da će se na proleće završiti projekat energetske efikasnosti, čime će se trajno rešiti problem škole – zaključio je Pavić.