Pocetna Ekonomija „Budimkin“ džem ponovo na domaćem tržištu

„Budimkin“ džem ponovo na domaćem tržištu

919
0
Podelite

Od 14. decembra u prodavnicama u Požegi i u Užicu mogu se kupiti džemovi iz prve serije koju je proizvela „Budimka“ od kada je dobila novog vlasnika, zapravo, proizvodnja je počela sredinom juna ove godine.

U narednom periodu ovih proizvoda biće i u rafovima prodavnica na području zapadne, a i cele Srbije, najavljuju iz ove poznate fabrike prehrambene industrije koju je iz stečaja kupila i proizvodnju obnovila kosjerićka kompanija ITN koja se bavi inovacijama u poljoprivredi i proizvodnjom smrznutog voća i povrća.

Kako je za Radio Požega izjavio Milan Kotarac, direktor proizvodnje, za tržište je spremno 16 proizvoda od voća od kojih je 10 urađeno po tradicionalnim recepturama, na koje je domaće tržište naviklo iz prethodnog perioda a ostalih šest su ekstra kvaliteta.

U ponudi je između ostalog, čuvena „Budimkina“ mešana marmelada, pekmez, ali i ekstra džem od šljiva, malina i šumskog voća. Rukovodstvo fabrike se potrudilo da izgled amabalaže odgovara savremenim trendovima, pa su se etikete koje prate liniju želiranih proizvoda promenile.

„Budimkini“ sokovi biće na tržištu za oko mesec i po dana i kako navodi Kotarac, među ukusima su i tradicionalni na koje su kupci navikli, ali će biti i inovativnih, novih vrsta sokova. Ambalaža će biti prepoznatljiva.

„Budimka“ je otišla u stečaj 2016., a prodata je u novembru prošle godine na javnoj licitaciji.