Pocetna Društvo Novogodišnje želje Užičana

Novogodišnje želje Užičana

763
0
Podelite

Od Mokre Gore preko Gradskog trga do Sevojna želja je ista – samo da se vratimo u normalan život bez korone, karantina i maski. Od gradskih problema Užičani na prvom mestu ističu zagađen vazduh i nedostatak parking mesta i duhovito poručuju – neka bude nešto i džabe, ne mora baš sve da se plati!

Danijela Cvijović, defektolog 

U Novoj godini Užičanima pre svega želim čistiji vazduh, i ono što je svima najvažnije zdravlje i da se agonija sa koronom što pre završi.  Želim da budemo zdravi, zadovoljni i srećni. U početku sam epidemiju doživljavala teško, i onda sam počela da “plivam” u njoj i okrećem se nekim svojim vrednostima.  Pokušala sam da nađem mir, jer shvatila sam tako je kako je, ja sama  ne mogu promeniti svet! Trudila sam se da sebi i deci omogućim da sve što nas je zadesilo u ovoj godini bude manje traumatično i podnošljivije, a bilo je zaista stresno.

Dragoljub Vladisavljević, trgovac u penziji

Želim u narednoj godini nestanak korone i da budemo zdravi. Nemam nikakvih drugih želja ni na ličnom planu – samo da budemo zdravi. Pridržavao sam se svih mera, nošenje maski, izbegavao okupljanja i kretanje bez preke potrebe. Poželeo bih i malo veću penziju, a ko to od nas penzionera  ne bi poželeo. Što se tiče grada i gradskih problema, radi se, ali što više treba raditi na pitanju aerozagađenja, da se smanji zagađenje vazduha  i moja želja je da što više pažnje u našem gradu posvećujemo i posvetimo zaštiti životne sredine.

Stefan Janković, radnik “Bioktoša”

Poželeo bih sebi u Novoj godini stalan posao. Ocu i majci zdravlje kao i svim sugrađanima, Užičanima. Želim da korona ode  i da u julu iduće godine idem na more. Možda u Tursku, voleo bih. Radio sam u ovoj godini na ručnom čišćenju grada, ulica, izručivanju korpica… Poželeo bih manje kesica mimo korpe za otpatke, da nam grad bude čistiji, jer nema tog komunalnog preduzeća koje može sve očistiti, ako svi ne vodimo računa. I zato smeće u korpu!

Zoran Đurić, radnik

Užičanima najpre želim više zdravlja i ljubavi. Kada se to sastavi biće i para! Želim da ova stara godina ode u zaborav i da se više nikad ne ponovi. Mnoge ljude je unazadila zbog ove bolesti koja se pojavila u čitavom svetu, a ne samo kod nas. Od gradskih problema poželeo bih rešenje problema parkirališta. Kružim kao i ostali kad dođem u grad tražeći parking mesto. Na ličnom planu u Novoj godini očekujem da postanem deda i jako se radujem! Mislim da je to velika stvar za svakog od nas kada nam se rađaju unuci.

Vladimir Veljašević iz Užica

Želim svima u Novoj godini više smeha! Samo smeha, ništa drugo! Što se mene lično tiče što manje suđenja, i takođe što više smeha. Ovo želim samo sebi u nastupajućoj godini!

Jelena iz Sevojna

Sevojničanima i Užičanima na prvom mestu želim dobro zdravlje. Zatim, toleranciju i razumevanje među ljudima. Da budu razumni, da poštuju jedni druge, da se nađu  jedni drugima u pomoći, da budu solidarni, humani,  zdravi i srećni. Godina koja odlazi je bila teška, bila je to strašna borba, prepuna neizvesnost i zato jedva čekam da ode. Ponoviću, jedva čekam da ode!

Zoran, prodavac novogodišnjih čestitki

Želja u Novoj godini? Teško pitanje za svakog Srbina! Trideset godina želim jednu stvar – normalnu državu koje nema. Želim da bude bolje, a mi sve nekako idemo “naniže” . Stara je bila ne daj Bože! Jedino što mogu da poželim da smo svi zdravo. Od gradskih problema, izdvojio bih problem parkinga. Potrebno nam je više parking mesta. Zašto uopšte mora da se naplaćuje parking, neka imaju tri parkirališta,  neka se naplaćuju, a ostalo zašto ne bi bilo besplatno. Neka daju narodu nešto i džabe, ne mora baš sve da se plati!

Savo Timotijević iz Mokre Gore, nezaposlen

Velike su mogućnosti u turizmu grada Užica. Da sam imao opremljenu kuću na Tari mogao sam ove godine sve izdati, toliko je bilo interesovanje gostiju. Tražio se krevet više.  Može lepo da se zaradi u turizmu, ali treba investicija. I to nisu male pare, ali ja nisam bio pri njima. U Mokroj Gori ko god je imao kapacitete sve je izdao ove godine i bilo je puno. Staru godinu nećemo pamtiti ni po čemu lepom, samo da što pre ode i nikada se ne vratila. Voleo bih kada bi se prečistio vazduh u Užicu i da se malo lepše živi – ništa drugo. To je moja želja sugrađanima.

Vesti i Radio Užice

Retko koji grad u Srbiji može se pohvaliti da ima lokalne medije sa tako dugom tradicijom kao Užice. Godina koja predstoji godina je jubileja za naše medije, 80 godina lista Vesti i 50 godina Radio Užica.  Prvi broj Vesti izašao je 1. oktobra 1941. godine za vreme Užičke republike, a Radio Užice počinje emitovanje programa 28. decembra 1971. godine kao prvi radio u Zlatiborskom okrugu.  U Novoj godini želimo da vesti i izveštaji o koronavirusu nestanu sa stranica našeg lista, iz našeg programa i sa našeg portala Infoera. U jubilarnoj godini najviše bismo želeli da pišemo dobre vesti o uspesima  ljudi iz našeg grada, privrednika, mladih, umetnika, sportista i da argumentovano kritikujemo ukoliko nešto nije u redu. U nadi da će nam se želja ispuniti u zdravlju nas čitali i slušali i na slavlju se okupili! Živeli!