Pocetna Društvo ARHIMIS: Zima i Božić u našim domovima (FOTO)

ARHIMIS: Zima i Božić u našim domovima (FOTO)

1647
0
Podelite

Božićno i praznično okruženje širi se po našim domovima. Najradosniji praznik koji donosi veselje, izmiruje i nosi poruku ljubavi i sloge. Pre svega to je porodični praznik koji okluplja sve generacije. Za decu ovaj praznik često ostane prelepa uspomenana bezbrižnog detinjstva koju oni kasnije prenose na svoju decu.

Božić je jedan od najvećih i najlepših praznika. Vaš dom u to vreme treba da odiše posebnom toplinom i smirenošću. Svi mi želimo da svoj dom učinimo udobnim i prijatnim za vreme ovog praznika. Da bi to postigli, potrebno je puno strpljenja i vremena u odabiru najlepših dekoracija. Studio za projektovanje i dizajn Arhimis će vam i ovaj put dati par korisnih saveta.

Neizostavan detalj u novogodišnjim prazničnim danima je okićena jelka. Ona se najčešće nalazi u dnevnoj sobi. Sa par pratećih detalja kao što smo i pomenuli, pliš, krzno i detalji za božićnu atmnosferu, postižete pravu toplinu u hladnim zimskim danima. Ako imate kamin, upalite vatricu, spremite božićne poklone za najmilije i uživajte u ovim danima.

Bilo bi lepo ako imate uslove da ispratite deo starih božićnih običaja. Ukrasite vašu trpezariju sa raznoraznim đakonijama, budite vredni, stavite najlepši stoljnjak koji imate.

Badnjak je neizostavan za vreme ovog praznika. Potrebno je da ga unesete na Badnji dan, neposredno pred večeru. Uz Badnjak se dodaje i po jedna drenova grančica koja simbolizuje zdravlje i sreću. Danas u prodavnicama imate da kupite upakuvanu slamu koju su naši preci unosili u svoje domove i verovali da sa njom u kuću dolazi mir i božji blagoslov. Pospite je po trpezi, stavite najlepše čaše,tanjire i escajg, koje koristite samo u specijalnim prilikama.
Božić je. Volite ljude oko sebe, širite ljubav i budite zahvalni na ovakvim trenucima koje možete provesti u krugu najdražih ljudi.

Hristos se rodi!


Dizajner enterijera Arhimis
Nataša Sekulić