Pocetna Društvo Počela vakcinacija zdravstvenih radnika u Zlatiborskom okrugu

Počela vakcinacija zdravstvenih radnika u Zlatiborskom okrugu

2645
0
Podelite

Vakcinacija zdravstvenih radnika počela je u Zdravstvenom centru Užice, jer je Zavod za javno zdravlje distribuirao prve količine vakcina.

Prvi je vakcinu Fajzer/Biotek primio dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice a zatim direktor bolnice dr Slobodan Jovićević, kao i lekari infektivnog odeljenja i užičkog Zavoda za javno zdravlje.

-Na osam punktova biće vakcinisano 275 zdravstvenih radnika koji su se dobrovoljno prijavili, a  koji su na prvoj liniji u borbi protiv koronavirusa. To su zdravstveni radnici infektivnog , radiologije, ansestezije i u domovima zdravlja u kovid ambulantama. Ukupno se prijavilo oko 700 zdravstvenih radnika u Zlatiborskom okrugu- naveo  je dr Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice.

Dr Katarina Đorđević i dr Marija Antić, infektolozi, jedine nezaražene na Infektivnom odeljenju

-Dr Marija Antić, infektolog Opšte bolnice Užice istakla je da je građanska i lekarska obaveza da se preventivno vakcinišemo jer smo nas dve ostale nezaražene na infektivnom odeljenju. Sve što smo do sada videle,  tok same bolesti i komplikacije su naša preporuka da se svi odazovu vakcinaciji, rekla je Dr Katarina Đorđević.

-Menjalo se mnogo toga što se tiče kliničkih slika od „talasa do talasa“ i naša iskustva lekara su zabrinjavajuća. Iscrpljeni radom, doživljavamo i smrtne ishode što su strašne stvari. Nije nam lako u crvenoj zoni, ali sam lično srećna što postoji preventiva i što je došla vakcina-zaključila je dr Antić.

Drugu dozu vakcina zdravstveni radnici primiće za 21 dan, a antitela će imati sedam dana kasnije.