Pocetna Društvo Masovna vakcinacija u Užicu i Sevojnu

Masovna vakcinacija u Užicu i Sevojnu

1207
0
Podelite

U užičkom Domu zdravlja i ambulanti u Sevojnu otvoreno je osam punkova i za pet dana vakcinano je oko 3000 građana. Od sutra imunizacija počinje i u Gradskom kulturnom centru na osnovu prijava građana, izjavila je Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica.

Od danas je obezbeđena i mobilna ekipa koja će odlaziti u domove nepokretnih i polupokrenih lica, a prijavilo se oko 15 lica.

-U Grad Užice je stiglo 4500 vakcina,  a vakcinisano je oko 3000 naših sugrađana i svi se mogu prijaviti preko eUprave. Posle prijave dobijaju poziv i dolaze na osnovu spiska Instituta „Milan Jovanović Batut“ u Dom zdravlja. Pre vakcinacije popunjavaju upitnik, daju saglasnost i vakcinišu se sada kineskom vakcinom-precizirala je gradonačelnica Raković Radivojević.

Do sada nije bilo neželjenih reakcija, a vakcinacija se odvija po prioritetima tako da su prvo vakcinisani zdravstveni radnici  u kovid odeljenjima i ambulantama, zatim osobe preko 75 i 65 godina, kao i osobe sa hroničnim oboljenjima, zaposleni u MUP-u i prosveti.

-Važno je da se što veći broj naših sugrađana vakciniše jer jedino vakcinacijom možemo da stavimo tačku na pandemiju koronavirusa- zaključila je gradonačelnica.

U razgovoru sa građanima koji su došli na vakcinaciju oni su rekli da je ovo od velikog značaja za sve i da su zadovoljni što mogu da se vakcinišu.