Pocetna Društvo Ministarka Vujović u poseti Deponiji Duboko

Ministarka Vujović u poseti Deponiji Duboko

731
0
Podelite

Kako teku radovi na projektu stabilizacije i proširenja tela deponije Duboko, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je sa rukovodstvom  grada Užica. Ovo ministarstvo za taj projekat izdvojilo je 96 miliona dinara.

Ministarka je upoznata i sa drugim važnim projektima u vezi sa deponijom, čija realizacija je veoma bitna: izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa tela deponije, unapređenje i modernizacija centra za selekciju otpada, izgradnja postrojenja za mehanički tretman otpada koje bi smanjilo količinu otpada koji se deponuje na telo deponije za 60 odsto.

Tema današnjeg sastanka bilo je i utvrđivanje modela podrške Ministarstva projektima čijom realizacijom se poboljšava kvalitet vazduha u našem gradu, bilo da je to kroz konverziju javnih kotlarnica na ekološki prihvatljive energente ili subvenciju za zamenu kotlova u individualnim domaćinstvima.

Podsećamo da je Užice već dve godine zaredom koristilo sredstva Ministarstva zaštite životne sredine za pošumljavanje i tom prilikom je zasađeno oko 36000 sadnica na oko 14,5 ha teritorije našeg grada, pa je i to bila jedna od tema za razgovor.