Pocetna Društvo Nada za primer donatorima

Nada za primer donatorima

2108
0
Podelite

Inicijativu da meštani izraze zahvalnost za donaciju, našoj redakciji obratio se Petar Vranić iz Ravni, sa željom da se istakne pozitivan primer pomoći selu kao što je to uradila Nada Obradović iz Užica

Građani Ravni zaseok Koliševice uredili su prostor i započeli 2010. godine izgradnju kapele za verske običaje na groblju u Koliševici. Po rečima Petra Vranića sve je stajalo do 2017. godine kada je ponovo pokrenuto prikupljanje novca za nastavak radova, zahvaljujući Rodoljubu Ljubojeviću, vlasniku stovarišta -Bela Zemlja koji je imao razumevanja za kašnjenje u isplati sredstva za građevinski materijal. Objekat ima preko 150 kvadrata, ukrovljen je i ima salu, kapelu za pokojnike, terasu za opela ako je loše vreme.

Na groblju u Koliševici sahranjuju se familije Vranići, Tanovići, Martići, Đokovići, Glišići, Obrenovići, Kovačevina, Ristanovići….U zaseoku sada ima oko 70 većinom staračkih domaćinstava.
Meštani su se usmeno obraćali Gradu i raznim firmama, ali kako navode nije bilo uspeha. Jedino ko je odmah izdvojio sredstva je Nada Obradović, vlasnica Poljoprivredne apoteke Agropromet. Ona je bila na jednoj sahrani u Koliševici za Nikoljdan 2020. godine i kada je videla na kapeli celofan umesto prozora, sutradan je pozvala na razgovor Petra Vranića i donirala stolariju za salu kod groblja u Koliševici u vrednosti oko 1500 evra i dodatno obezbedila novčanu pomoć.

U znak zahvalnosti Nadi Obradović odmah posle postavljanja stolarije u selu su zalepljene plakate da se zna ko je donator. Upućen je i poziv meštanima da kupuju u njenoj prodavnici u Užicu.

-Hvala Nadi, gde čula i ne čula-ističe Vranić i dodaje da ako Nada odobri oni bi zahvalnicu stavili u objektu kao donatora i njihovog najvećeg prijatelja.

Važno im je da pomenu i druge donatore koji su izdvojili manje sredstava i to Starčeviće Jasminka, Vojo, Buda, Dragan, Mišo Lazovac, kao i Bela Beograd, Boban Brajković…i njima su zahvalni.

Za objekat je još potrebna struja, unutra voda, malterisanje, pa zato upućuju poziv drugim donatorima da ako mogu pomognu, a meštani bi im bili zahvalni. Za kompletan završetak prema proceni potrebno je još oko 10 hiljada evra, navodi Vranić.

Pored objekta napravljen je i parking za oko 60 automobila, a nedostaje im kontejner koji su iz MZ Ravni pre šest meseci tražili, a još uvek nisu dobili odgovor. S obzirom da su uredili groblje i prostor okolo ne mogu više da dozvole da se razbacuje smeće.
Na kraju, dodajmo da su njihove inicijative pokazatelj da ima primera za pohvalu i zahvalnost za učinjena dobra dela.