Pocetna Društvo U Požegi nagrade najboljim studentima

U Požegi nagrade najboljim studentima

688
0
Podelite

Pored redovnih mesečnih stipendija u gradu na Skrapežu ustalili su praksu, da povodom školske slave dodeljuju i ,,Savindanske nagrade“ najboljim studentima.

-Najvažniji uslovi u konkursu bili su redovne studije i najmanja prosečna ocena studiranja je 8,5 kao i prebivalište na teritoriji ove opštine.Na konkurs se prijavilo 73 studenta sa Medicinskog, Pravnog, Ekonomskog, Građevinskog i Mašinskog fakulteta. Od prijavljenog broja uslove je ispunilo 59 kandidata i oni su dobili po 25.000 dinara iz opštinskog budžeta. Zbog zabrane masovnog okupljanja u zgradi opštinske uprave nagrade su deljene po manjim grupama, ali to nije umanjilo važnost događaja – kaže za „Vesti“ Danica Anđelić, predsednica Saveta za društvene delatnosti pri opštinskoj upravi.

Nagrade najboljim studentima uručio je Đorđe Nikitović koji je sa 25 godina postao najmlađi predsednik opštine u Srbiji. On je izrazio i želju da nagrađeni nastave da pune indekse visokim ocenama, a potom sa diplomom dođu u Požegu, dobiju radno mesto i pomognu razvoju svog zavičaja.

Čestitajući nagrađenima predsednik opštine Požega Nikitović je posebno pomenuo najbolje među najboljima.To su četiri studenta čiji je prosek studiranja-čista desetka! To su Jovan Petronijević, treća godina Geografskog fakulteta, Nikola Kuzović, student četvrte godine Fakulteta mašinstva i građevinarstva, zatim Boško Nikolić druga godina sa istog fakulteta i Krstina Radović, treća godina Pravnog fakulteta.Ova četvorka biće uzor ostalim kolegama, ali i ponos svim građanima opštine – rekao je predsednik opštine Đorđe Nikitović