Pocetna Bajina Bašta Usvojena molba ugostitelja

Usvojena molba ugostitelja

678
0
Podelite

Članovi Opštinskog veća Bajine Bašte, jednoglasno su usvojili molbe Udruženja ugostitelja Bajina Bašta za oslobađanje naknade za zauzeće javne površine za postavljanje letnjih terasa i lokalne komunalne takse za isticanje firme u ovoj, 2021. godini iako se prvobitno molaba odnosila na prošlu godinu

– Treba dati podršku lokalnim ugostiteljima, za njih je ova pandemija bila kao elementarna nepogoda na selu tipa poplave, odrona, klizišta ili štete na usevima. Prihodi su im drastično smanjeni a obaveze i dažbine su iste. Ugostitelji su bili oslobođenji plaćanja opštinskih taksi za mart, april, maj 2020. godine i dug iz prošle godine biće im u reprogramu u ovoj godini. To znači biće im otpisana glavnica duga i pola kamate i to će platiti na 12 meseci. Smatram da su ove mere značajne i da će ugostiteljima pomoći – istakla je predsednica opštine Vesna Đurić.

Na ovoj sednici Opštinskog veća, razmatran je Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o nacrtu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu na teritoriji opštine Bajina Bašta. Javna rasprava je vođena na inicijativu pojedinih poslodavaca sa teritorije opštine da se nedelja uvede kao neradan dan. Opštinsko veće je donelo odluku da o tome odlučuju sami poslodavci da li će raditi nedeljom ili ne.