Pocetna Čajetina Bez timskog rada nema uspeha

Bez timskog rada nema uspeha

767
0
Podelite

-Žene jesu studioznije i upornije a muškarci brže i lakše donose teške odluke. Zato ne možemo jedni bez drugih kako bi tim dobro poslovao u svim segmentima rada-ističe Marija Jeremić, pomoćnik predsednika opštine Čajetina za odnose sa javnošću

Marija Jeremić već duži niz godina radi na informisanju iz Opštine Čajetina i u svakom trenutku je na raspolaganju predstavnicima medija. Koliko je važno pravovremeno i istinito plasiranje informacija prepoznaju novinari i mediji na lokalnom i nacionalnom nivou. Za „Vesti“ govori o značaju poverenja, profesionalnom informisanju, ženama na rukovodećim pozicijama, saradnji sa novinarima, o radu iz dobre namere, usklađivanju privatnog i poslovnog ali i drugim interesovanjima.

Koliko je zahtevno stalno biti prisutan i plasirati značajne informacije iz lokalne sredine?

U većini opština Srbije je verovatno teško ali, bez lažne skromnosti, mi smo u Opštini Čajetina baš aktivni tako da nekada moram da ispratim i nekoliko događaja dnevno.

Kojom se idejom vodiljom rukovodite u radu i od čega ne biste odustali?

Kada sam počela da se bavim ovim poslom predsednik opštine Milan Stamatović nam je govorio i svojim primerom usmeravao da radimo iz dobre namere, te da će to doneti dobro. Tako je ovo i danas moja vodilja u radu. Ne bih odustala od profesionalnosti kojoj sam vrlo posvećena tokom moje dugogodišnje saradnje sa medijima.

Da li posebnu težinu ima i što to sada radite sa pozicije pomoćnika predsednika opštine Čajetine za odnose sa javnošću?

Funkcije nisu toliko bitne, ali zadovoljna sam što je posao odnosa sa javnošću shvaćen kao vrlo značajan i podignut na nivo pomoćnika predsednika opštine.

Da li je veća odgovornost u ovom poslu to što ste žena?

Iako je Zlatibor tradicionalna sredina, veliki broj žena se nalazi na rukovodećim pozicijama u Opštini Čajetina, kao i u preduzećima čiji je osnivač lokalna samouprava.

Koliko je kompleksno ostvariti i razvijati saradnju sa medijima?

Kao i u svakom poslu, tako i u odnosima sa medijima, uspeh imaju oni koji su spremni na međusobno uvažavanje, otvorenost i dvosmernu komunikaciju.

Koliki je značaj poverenja u ovom poslu između Vas i predstavnika medija?

To je najbitnije. Ima situacija kada je medijima i novinarima bitno da brzo dobiju neku informaciju iz rada opštine Čajetina i da znaju da će uvek dobijati istinite podatke. Sa druge strane, da nisam uverena da će novinari naše informacije prenositi korektno ne bih se bavila ovim poslom. Na dnevnom nivou, nekada plasiramo i po nekoliko vesti i izveštaja iz različitih oblasti.To preuzimaju ne samo lokalni, nego i mnogi nacionalni mediji, i za sada nije bilo problema u komunikaciji, što pokazuje da uspešno radimo.

Ima li neprijatnosti u vašem poslu i kako ih prevazilazite?

Ne bih to nazvala neprijatnostima. Ponekad zbog brzine i preopterećenosti novinara drugim događajima koje prate dođe do donekle neprecizno prenetih informacija. Ali to je kao i u bilo kom drugom poslu. Bitno je da nema loše namere.

Da li se slažete sa tezom da su žene lojalniji i odgovorniji saradnici od muškaraca?

Ne bih to tako posmatrala. Žene jesu studioznije i upornije a muškarci brže i lakše donose teške odluke. Zato ne možemo jedni bez drugih kako bi tim dobro poslovao u svim segmentima rada.

Koliko vam je u ovom poslu važna podrška i od koga je najviše dobijate?

Već sam pomenula da bez timskog rada nema ni uspeha. Podrška predsednika opštine, koji već gotovo dve decenije uspešno predvodi ovu najrazvijeniju lokalnu samoupravu, mnogo znači i meni i svim članovima tima i poslovnim saradnicima u različitim opštinskim službama. Svi znaju i osećaju da smo uigrana ekipa na istom zadatku.

S obzirom da ova vrsta posla nema klasično radno vreme, koliko možete da se posvetite svojim drugim, ličnim interesovanjima? Čime se još bavite?

Ponekad poželim da imam više vremena za porodicu, za prijatelje i za sebe lično. Sa druge strane, ovaj posao mi donosi veliko zadovoljstvo i stalno pokušavam da uskladim poslovni i privatni život. Imam sreće da me porodica podržava u tome, jer bez njih ovo ne bi bilo izvodljivo. Naravno, kao i svaku ženu i majku, kod kuće me očekuju klasične obaveze a trudim se da uvek nađem vremena za neku dobru knjigu i druženje sa prijateljima. A odnedavno se amaterski bavim i glumom u okviru „Teatra Inat“.

Kakav je vaš stav prema 8.martu-Danu žena, a kakav prema podeli na muško-ženske svet u poslovnom smislu?

Logično je da, kao i svaka žena volim pažnju. Ali takvu pažnju koja je raspoređena tokom cele godine, a ne samo u jednom danu. U poslovnom smislu ne priznajem podelu na muško-ženske poslove. Kao što sam više puta pomenula, najbitniji je timski rad.

Na šta ste posebno ponosni?

Najponosnija sam na svoj Zlatibor i moje Zlatiborce, na svoju opštinu Čajetinu. U poslednjoj deceniji smo toliko toga uradili da su i domaći, kao i brojni inostrani mediji prepoznali naš rad i sve naše aktivnosti. To je posledično prouzrokovalo sve veći broj gostiju na našoj planini, a realna predviđanja su da će se taj broj još više uvećati.