Pocetna Sport Milovan Vesnić – sportista godine

Milovan Vesnić – sportista godine

915
0
Podelite

Milovan Mikica Vesnić je od strane Sportskog saveza Užice proglašen za najboljeg sportistu Grada za 2020. godinu. Još uvek nije odlučio u kom šampionatu će učestvovati ove godine. -Gde god vozili cilj je naravno samo jedan. Biti prvi – ističe Mikica Vesnić

Automobilski as zajedno sa svojim timom već je godinama u samom vrhu evropskog automobilizma i namerava da tu ostane i u narednim sezonama. U garažu Vesnic racinga pre nekoliko dana stigao je i novi takmičarski automobil koji će, nadamo se, uz odličnu pripremu i iskustvo cele ekipe omogućiti da Vesnić i dalje postiže odlične rezultate na ponos celog Užica i srpskog sporta.

-Izuzetna je čast ponovo poneti titulu najboljeg u velikoj konkurenciji vrhunskih sportista iz našeg grada. Uvek sa ponosom ističem odakle dolazim i odakle sam rodom a grb Užica godinama unazad je na mom takmičarskom automobilu. Ovo priznanje je još jedna potvrda da se naporan rad isplati. Veoma je teško iz sezone u sezonu opstati na samom vrhu. Peti put sam nosilac titule najboljeg u Užicu i ne nameravam da se tu zaustavim. Moj otac Milun ima šest priznanja, cilj je da ga po broju stignem i prestignem. To treba da bude dodatni podsticaj svim mladim sportistima grada, da postižu još bolje rezultate kako u domaćem tako i međunarodnom sportu a ja da imam još jaču konkurenciju u borbi za naziv najboljeg – kaže Vesnić za „Vesti“ i dodaje:
-Predhodna takmičarska sezona bila je blago rečeno čudna. Pandemija korona virusa sve nas je totalno poremetila. Svi planovi pali su u vodu, kalendar takmičenja se neplanirano i nerezonski menjao, takmičenja otkazivana, bilo nam je nemoguće da putujemo. Kada na to dodamo nemogućnost pripreme i testiranja kao i nedovoljno konkurentan automobil uslovi su bili gotovo nemogući. Na kraju odvozio sam samo tri trkačka vikenda i ipak upeo da osvojim vice-šampionsku titulu u prestižnoj TCR East Europe seriji. U konkurenciji 23 vozača iz osam evropskih zemalja verujem da je dobar uspeh.

O očekivanjima u godini u koju smo prilično zakoračili, Milovan Vesnić ističe:

-Nadali smo se da će godina pred nama biti bar malo „normalnija“ ali kako sada stvari stoje sa korona virusom i ograničenjima koja i dalje postoje nisam preterani optimista. Ipak i tim i ja se uveliko pripremamo za sezonu 2021. Uspeo sam uz dosta muke da staru Seat Cupru TCR zamenim nešto novijim modelom ali ovoga puta iz sportskog odeljenja Audija. I dalje to nije nešto najnovije i najbolje, a u automobilizmu kao tehničkom sportu i pored svog znanja i umeća biti u korak sa tehnološkim razvojem zna da napravi razliku između pobednika i gubitnika. Ipak učinili smo mali korak unapred i daćemo sve od sebe da ponovo budemo na vrhu.

O tome u kom šampionatu će učestvovati u ovoj godini, Vesnić navodi:

-Još uvek nisam odlučio u kom šampionatu ću učestvovati. Postoji nekoliko opcija i mnogo faktora koji na to utiču. Prvenstveno finansije ali i situacija sa pandemijom. Svakako nemamo još mnogo vremena, neki preliminarni kalendari postoje a ako ne bude odlaganja prve trke su već u aprilu. Gde god vozili cilj je naravno samo jedan. Biti prvi.

P. Janković