Pocetna Društvo „Sloga”: U toku pribavljanje dokumentacije  

„Sloga”: U toku pribavljanje dokumentacije  

1013
0
Podelite

Preduzeće “Sloga” negira navode iz peticije stanara iz Ulice Vukole Dabića i Omladinske koji zahtevaju obustavljanje radova kod hotela “Zlatibor” s obzirom na zabranu od strane inspekcije  zbog nedostatka građevinske dozvole  i dalje narušavanje izgleda Malog trga.

„Sloga” navodi da se nalazi u fazi izrade projektne dokumentacije i da su u toku geodetski radovi za projekat parkinga.

U saopštenju UT AD “Sloga” kaže se da je cilj uređenja partera svojih objekata poslovanje i povećanje postojećih kapaciteta stacionarnog saobraćaja u strogom centru grada i da planira uređenje parkirališta na katastarskim  parcelama, 9146/4 i delu kat.parcele 9146/1, obe KO Užice. “Sloga” navodi da su u toku geodetski radovi,  za potrebe izrade projektne dokumentacije u skladu sa planskom regulativom Grada.

– Vizija UT AD „Sloga“ Užice, kao investitora, je formiranje parkirališta sa kontrolisanim pristupom korisnika i visokim koeficijentom izmene, projektovanim po kriterijumu efikasnosti obavljanja saobraćajnih funkcija, kako unutar samog parkirališta tako i u zoni pristupnih saoabraćajnica, u skladu sa aktuelnim zakonskim aktima i važećim standardima za ovakav tip objekta. Projektovanje parkirališta izvršiće se u skladu sa opštim, urbanističko-tehničkim i posebnim uslovima utvrđenim aktuelnom planskom dokumentacijom Grada. U te svrhe, plan je strogi gradski centar obogatiti uređenim parking prostorom na kome će, iako primarna, funkcija saobraćaja biti kompletirana uređenjem zelenih površina kao neophodnim elementom prostornog uređenja. Mi hoćemo da uredimo parking prostor po svetskim i evropskim standardima. Pošto je i kod nas sve veći broj vozača koji imaju skupocene aute i hoće, kada parkiraju auto da bude bezbedan, jer mu je auto pod video nadzorom i da zna da parking ima rampe da ne može niko prilikom parkiranja ili isparkiravanja oštetiti tuđi auto, da napusti parking da niko ne zna da je on napravio štetu trećim licima. Što se tiče drveća, niko nije iste sekao, to je čista laž. Svako može da vidi da ispred hotela postoji stari drvored, samo je uklonjeno trnje koje je posađeno pre četrdesetak godina, koje je bilo izvor zaraze jer su svi bacali sve i svašta. Kada smo uklanjali trnje pronađeno je jedno uginulo kuče i tri uginule mačke i na stotine plastičnih kesa sa psećim izmetom, jer vlasnici kučića koji šetaju svoju kučad svaki dan po Malom trgu, kada pokupe pseći izmet u kesu, umesto da ponesu kesu sa sobom i da je bace u kontejner, oni kesu jednostavno bace u pomenuto trnje. Napominjemo da smo mi vlasnici 1/1 pomenutih parcela i da jedino mi moramo da održavamo i vodimo računa o svojoj imovini, a sve u skladu sa zakonskim aktima i standardima za ovakav tip objekta – navodi u pisanoj izjavi  izvršni direktor UT AD “Sloga” Užice  Slobodan  Milovanović.