Pocetna Društvo Rešenje za problem požeških srednjoškolaca

Rešenje za problem požeških srednjoškolaca

728
0
Podelite

Oko hiljadu učenika Gimnazije “Sveti Sava” i Tehničke škole iz Požege, decenijama koriste istu zgradu i konačno su dočekali da dugogodišnje muke reši država i lokalna vlast. Pri kraju je izrada projekta rekonstrukcije i proširenja, a ovog leta očekuje se i početak ove najveće realizacije u Požegi, čija se vrednost procenjuje na oko 700 miliona dinara.

“Izrada obimne projektne dokumentaacije koštaće opštinu 20 miliona dinara, a sve radove na objektima će platiti Kancelarija za javna ulaganja, pa je stvarno reč o najvećoj investici u Požegi kojoj se raduju đaci iz dve srednje škole, njihovi nastavnici i roditelji. Naravno takav poduhvat mnogo će značiti i za sve građane, tačnije za sportske organizacije, sportska društva i rekreativce. Projekat za učionički i drugi prostor unutar objekta dobio je zeleno svetlo od Ministarstva prosvete, a Kancelarija za javna ulaganja je saglasna da realizuje i deo projekta koji se odnosi na druge objekte na široj lokaciji oko škole,” kaže za Novosti predsednik opštine Požega, Đorđe Nikitović.

“Reč je o izgradnji nove sportske hale sa teretanom, zatvorenog bazena za kupanje sa velikim anfiteatrom, bibliotekom i čitaonicom.U odvojene škole đaci će ići samo u prvoj smeni, a u popodnevnim satima ove objekte koristiće sporske organizacije, rekreativci i naši sugrađani,” dodaje Ivan Novaković, zamenik predsednika požeške opštine.