Pocetna Politika NS: Zašto naprednjaci odsecaju glave drveću?

NS: Zašto naprednjaci odsecaju glave drveću?

705
0
Podelite

Prošle nedelje stanovnici naselja Krčagovo u Užicu bili su šokirani posle pustoši koja je ostala nakon orezivanja drveća ozloglašenom “toping” metodom, koja drvo ostavlja potpuno bez krošnje! Ta metoda primenjuje se u svim delovima grada, ali i u svakom gradu u Srbiji.

Javnost mora da zna da je upravo ovaj način orezivanja zabranjen u svim razvijenim državama. “Toping” orezivanje se smatra metodom kojom se drvo ubija i kao takva je strogo kažnjiva!

Ekološke i naučne organizacije širom sveta objašnjavaju detaljno na koji način i u kom roku drvo umire nakon ovog masakra. Naravno, objašnjenja postoje za one koji su informisani, obrazovani, stručni i dobronamerni. Odavno je jasno da takvi ne donose odluke ni u Užicu, a ni u ostalim delovima Srbije. Užičani ne moraju da idu u Krčagovo da vide užas spoveden nad, već krhkom, gradskom prirodom. Dovoljno je da vide dve sasušene breze ispred Gradske kuće. Jedna od nekadašnje tri je izdahnula odmah nakon “topinga” od pre par godina. Cela glavna ulica ostala je bez drveća sa krošnjom, i to u gradu koji se bori za kiseonik.

Danas mnoga uznemirujuća pitanja muče građane Užica i cele Srbije. Neka su čak i bizarna. Takvo je i pitanje “Zašto naprednjaci odsecaju glave drveću širom zemlje?”

Pitanje ne postavljamo vlasti, jer ona nema ni legitimitet, a ni stručni i moralni krdibilitet. Svi njeni “kadrovi” zauzeti su sprovođeljem politike koja u svakom smislu pustoši i truje Srbiju.

Postavljmo ga građanima, jer iza svake sulude odluke vlasti stoji građanski pristanak na nju, njihovo “nezameranje” vastima, politička apatija i malodušnost.

Zato je poslednji trenutak za ozbiljno pitanje: “Da li će živi svet i preživeti ovu vlast?” Neki ljudi nisu. Mislite o tome kad vidite na ulici drveće bez krošnji, a u Predsednikovom obraćanju ljude bez glave. Srbija u “zlatnom dobu”.

Ostavite odgovor