Pocetna Društvo Rekonstrukcija ulice od Muzeja do Dovarja

Rekonstrukcija ulice od Muzeja do Dovarja

1672
0
Podelite

Krajem maja ili početkom juna, počeće rekonstrukcija Ulice Dimitrija Tucovića u dužini od 400 metara, od Narodnog muzeja do vrha Dovarja. Rok za završetak radova je 60 dana, a tender je otvoren do 16. aprila. Ukupna vrednost radova je 38 miliona dinara, od čega polovinu izdvaja Grad Užice, a drugu polovinu Ministarstvo privrede, izjavila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Rekonstrukcija podrazumeva izgradnju kišne kanalizacije, zamenu asfalta na kolovozu, postavljanje behaton ploča na trotoaru, a biće postavljeni i ivičnjaci i rešetke.

-U toku je izrada projekta saobraćajne signalizacije kojim će biti definisano funkcionisanje saobraćaja tokom rekonstrukcije- rekla je dr Jelena Raković Radivojević.

Po njenim rečima ovaj projekat rekonstrukcije nadovezaće se i i izgradnja kružnog toka kod Narodnog muzeja.

Ivan Stanisavljević, člana Gradskog veća zadužen za javna preduzeća, ovom prilikom je rekao:

-Ovaj projekat je velika stvar za naš grad, posebno za mesnu zajednicu Krčagovo. To je praktično nastavak radova iz prethodne građevinske sezone kada je urađena rekonstrukcija i razdvajanje fekalne i kišne kanalizacije u Ulici Miloša Obrenovića i Karađorđevoj. Na ovaj način rešavamo ceo sliv MZ Krčagovo, a ovi radovi su preduslov za izgradnju kružnog toka kod Narodnog muzeja koji nam je u vrhu prioriteta u ovoj godini. Sa „Užice-gasom“ smo dogovorili da tokom rekonstrukcije postave i svoju instalaciju i apelujem na naše sugrađane iz ivog dela grada koji žele da se priključe na gas da to urade tokom rekonstrukcije, jer posle postavljanja novog asfalta narednih pet godina neće biti dozvoljeno raskopavanja ulice, a samim tim ni priključivanje na gasovodnu mrežu. Sada je dobra prilika za to, jer i cena priključka nikada nije bila niža, 450 evra plus PDV.

Po rečima Stanisavljevića kružni tok kod Narodnog muzeja trebalo je da bude izgrađen prošle godine, ali je pandemija virusa korona omela radove. On je naveo da su razgovori sa resornim ministarstvima u toku i izrazio svoje očekivanje da će oni ipak biti sprovedeni tokom ove godine.

O ponovo aktuelizovanoj priči o nastavku i zgradnje obilaznice oko Užica, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević navela je da je gradsko rukovodstvo obavilo niz razgovora sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i njegovim saradnicima kojima je predočen značaj i važnost obilaznice zbog izmeštanja saobraćaja iz centra grada, a što će uticati i na smanjenje aerozagađenja.

-Oni su shvatili sve naše prioritete, a ministar je to i potvrdio kada je prošle sedmice rekao u Narodnoj skupštini da će u naredne dve godine biti urađena obilaznica oko Užica – istakla je gradonačelnica i navela da je vrlo važno i to što će u sklopu obilaznice biti urađeni i putevi u okruženju, pre svega, ka Ponikvama, gde se i u obnovu aerodroma ove godine ulaže 300 miliona dinara.