Pocetna Društvo Zahtevi za subvencije od 5. aprila 

Zahtevi za subvencije od 5. aprila 

10617
0
Podelite

Grad Užice je ove godine za poljoprivredu izdvojio 32 miliona dinara što je 5 miliona dinara više nego prošle godine. Zahtevi za subvencije se podnose od 5. aprila, a maksimalan iznos  je 280.000 dinara po gazdinstvu koja mogu konkurisati za sredstva po više osnova.

Gradski većnik za privredu i poljoprivredu Slobodan Kuzmanović najavio je da će u ponedeljak 5. aprila biti raspisan javni poziv za subvencije u poljoprivredi  na koje imaju pravo gazdinstva sa aktivnim statusom sa područja Užica. Zahtevi se podnose u kancelariji 28, u gradskoj upravi, odsek za poljoprivredu.

-Subvencije ćemo dodeljivati za poljoprivrednu mehanizaciju, stočarstvo, voćarstvo, mreže za zasenu, protivgradne mreže, laktofrize, muzilice i drugo. Maksimalan iznos subvencije po korisniku biće 280.000 dinara, a za voćarstvo 100.000 dinara. Poljoprivrednici  subvencije mogu koristiti po više osnova, a maksimalan iznos  je 50 odsto od investicije bez PDV-a – rekao je Kuzmanović.

On kaže da su prošle godine užički poljoprivrednici najviše bili zainteresovani za subvencije u stočarstvu, za nabavku jagnjadi, ovaca i ovnova, zatim za govedarstvo, a zabeleženo je i veliko interesovanje za nabavku poljoprivredne mehanizacije.

-Pre svega za mehanizaciju u voćarstvu koja se koristi za međurednu obradu u malinjacima, kupinjacima i drugom voću. Grad finansira 50 odsto od predmetne investicije, s tim što je maksimum subvencije 280.000 dinara po jednom poljoprivrednom gazdinstvu – ponovio je gradski većnik za poljoprivredu.

Kuzmanović navodi da je za poslednjih šest godina registrovano 2.085 korisnika subvencija u poljoprivredi koji su iskoristili 140 miliona dinara podrške iz gradskog budžeta.