Pocetna Društvo Demokrate pozvale građane da se vakcinišu

Demokrate pozvale građane da se vakcinišu

1172
0
Podelite

Resorni odbor za zdravstvo Demokratske stranke pozvao je članove stranke i sve građane Srbije da se, ukoliko njihovim mestima ima dovoljno vakcina, što pre vakcinišu protiv Covid-a 19.

Oni navode da im je potpuno jasno da “mere” koje su trenutno na snazi ne čine apsolutno ništa na suzbijanju epidemije i da su konfuzne, neefikasne i potpuno zbunjujuće, te da mere tima koji navodno rukovodi borbom protiv epidemije, ne samo da nisu uspele da je ukrote, nego se broj zaraženih i preminulih “ustalio” na jako visokom, opasnom, nivou.

“Od početka tvrdimo da se tzv. Krizni štab ne sme sastojati od “stručnog” i “političkog dela”. Tu “stručni deo” služi samo za pokriće odluka političara, koje su sve samo ne stručne. Već smo predlagali, nekoliko puta, da se uvede totalni “lock out” u trajnju od tri sedmice, uz masovnu i sveobuhvatnu vakcinaciju. Znali smo da od toga neće biti ništa, jer su važnije “mere” u kojima ugostiteljski objekti mogu da rade kraće ili duže… Najavljeno popuštanje mera nije zasnovano ni na kakvim dosadašnjim rezultatima, jer zvanične brojke ih demantuju. A kolike su tek stvarne brojke?

Da se ne bi broj od oko 40 preminulih dnevno uvećavao ili održavao i dalje na tom nivou, krajnje je vreme da svi građani Srbije najozbiljnije shvate šta sami za sebe i svoje najbliže mogu da urade.

Vakcinišite se!

Ne postoji drugi izlaz! Nema nikakvog čarobnog štapića! Varijanta “neće mene” neće pomoći!

Slike tragičnih stanja u crvenim zonama i umrlice mladih ljudi očito ne uzbuđuju previše ljude koji tvrde da vakcine štete ili da virusa nema. Posebno ne pojedine lekare. Lekarska komora i Srpsko lekarsko društvo moraju da odgovaraju zašto ne sankcionišu lekare koji se ponašaju antimedicinski, i u krajnjoj liniji, nekorektno. Nije sloboda mišljenja lagati u medijima, stvarati konstrukcije koje se graniče sa nebulozama, a potpuno su protivne svemu onome što su ti lekaru svojevremeno učili.

Građani se ne smeju dezinformisati i sluđivati teorijama “svetskih zavera”, a takvima se ne sme dozvoliti pristup medijima. Sloboda govora ne znači da se može zalagati za pobedu neprijatelja bilo koje vrste. To ne može ni u jednoj zemlji, ali eto, izgleda da može kod nas…

Građani Srbije!

Prestanite da nasedate na gluposti koje vam se serviraju!

Otkud odjednom toliko interesovanje za sastav vakcina? Niko se ne pita za sastav pojedinih lekova, a uzimaju se u velikim količinama!? Valjda je dovoljno da se iz priloženog uputstva vidi sastav leka, a da skoro niko ne zna šta rade u organizmu pojedine komponente?! I to može…

Vakcinišite se!

Jedini način da se vratimo normalnom životu je da savladamo epidemiju i to vidimo na pr. u Izraelu. I svi znamo šta su uradili. Šta nas sprečava?

Budite odgovorni! Vodite računa o sebi i drugima! Vakcinišite se!”, poručili sui z Resornog odbora za zdravstvo Demokratske stranke.