Pocetna Društvo Novčana stimulacija za vakcinaciju

Novčana stimulacija za vakcinaciju

3442
0
Podelite

Izvršni odbor privrednog društva Valjaonica bakra Sevojno je na osnovu Statuta ovog Akcionarskog društva, a na inicijativu vlasnika, na sednici koja je održana 5. aprila, doneo odluku da isplati po 10.000 dinara zaposlenima koji se vakcinišu protiv COVID 19 kao mere zaštite zdravlja zaposlenih i očuvanja poslovnog procesa. Pravo na isplatu imaju zaposleni koji se vakcinišu u internoj ambulanti Društva u terminima koji će biti definisani u dogovoru sa Zdravstvenim centrom Užice. Posle toga, zaposleni prilaže Društvu potvrdu o vakcinaciji. Pravo o isplati sredstava ostvaruju i oni koji zbog zdravstvenog razloga ne mogu biti vakcinisani, s tim što je potrebno da o tome prilože potvrdu lekara, kao i oni koji su već vakcinisani do 5.aprila.

Izvršni odbor Valjaonice bakra Sevojno odlučio se na ovaj korak jer postoji potreba za vakcinacijom zaposlenih radi poboljšanja njihovog zdravlja i očuvanja poslovnog procesa za vreme pandemije COVID 19.

-U skladu sa našim opredeljenjem da zdravlje i bezbednost zaposlenih budu na prvom mestu, menadžment kompanije je doneo odluku da svaki zaposleni koji odluči da se vakciniše i donese potvrdu o obavljenoj vakcinaciji dobije 10.000 dinara u neto iznosu. Na ovu nagradu imaju pravo i zaposleni koji donesu potvrdu lekara da ne smeju biti podvrgnuti vakcinaciji iz opravdanih zdravstvenih razloga. Smatramo da ćemo na ovaj način pozitivno uticati na podizanje svesti naših zaposlenih o važnosti vakcinisanja i brige o zdravlju. Podsećam da smo u skladu sa našom strategijom brige o zaposlenima, u saradnji sa ZC Užice, prošle godine otvorili ambulantu u krugu fabrike, tako da oni zaposleni koji se prijave za vakcinaciju to mogu obaviti kod nas. Već smo imali prvi krug organizovane vakcinacije u prostorijama naše ambulante. Odluka ima trajni karakter, tako da i oni zaposleni koji su preležali COVID 19, stiču pravo na nagradu kada se steknu uslovi za njihovu vakcinaciju – izjavila je za „Vesti“ Nataša Pančić, izvršni direktor.