Pocetna Društvo Bespovratna sredstva za razvoj plasteničke proizvodnje

Bespovratna sredstva za razvoj plasteničke proizvodnje

751
0
Podelite

Grad Užice i Fondacija “Ana i Vlade Divac” šestu godinu zaredom, raspisali su konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj plasteničke proizvodnje. Cilj konkursa, koji je otvoren do 29.aprila, je podrška malim proizvođačima, poljoprivrednim gazdinstvima.

Iz domaćinstva Ivane i Dejana Nikitović u Zlakusi, koji su prošle godine dobili plastenik, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević pozvala je sve zainteresovane da se prijave na konkurs i ostvare pravo na ovu donaciju.

Gradonačelnica podseća da je u proteklih šest godina 126 korisnika podržano sa 20 miliona dinara, od čega su 15 miliona dinara sredstva opredeljena budžetom grada Užica, a 5 miliona sredstva koje je uložila Fondacija Divac kroz programe namenjene kozarstvu, ovčarstvu, pčelarstvu i plasteničkoj proizvodnji .

“26 postavljenih plastenika, među kojima je i ovaj pored koga se danas nalazimo svedoče o velikom interesovanju prošle godine, zbog čega smo odlučili da plasteničku proizvodnju podržimo i u ovoj sa ukupno 3,7 miliona dinara od čega su 2 miliona i 700 hiljada dinara sredstva Grada, a milion dinara sredstva Fondacije Divac. Važno je naglasiti da korisnici plastenike dobijaju pod veoma povoljnim uslovima i da prednost pri dodeli imaju mlađi od 45 godina i žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva, što se uklapa i u našu strategiju razvoja poljoprivrede u narednom periodu. Želimo da pružimo podršku mladim ljudima i ženama koje žive na selu i ne samo kroz ovakve programe, već i kroz razvoj infrastrukture,” dodala je gradonačelnica.

Ivana Nikitović iz Zlakuse plastenik je dobila prošle godine:

“Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Užicu i Fondaciji Divac na donaciji koja nam je pomogla da unapredimo proizvodnju cveća. Zahvaljujući tim sredstvima, mogli smo da uradimo i neke druge stvari koje su nam olakšale proizvodnju, kaže Ivana.

Bojana Kuzeljević koordinatorka ovog programa podseća da je poljoprivreda jedan od strateških ciljeva Fondacije “Ana i Vlade Divac”.

“Grad Užice je u nama prepoznao dobrog partenera i naša saradnja nastavlja se na obostrano zadovoljstvo. Konkurs je otvoren od 12. do 29. aprila i mogu se prijaviti svi nosioci poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije Grada Užica, koji nameravaju da započnu plasteničku proizvodnju ili već imaju iskustva”, rekla je Bojana Kuzeljević.