Pocetna Politika SRS: Peticijom protiv istopolnih brakova

SRS: Peticijom protiv istopolnih brakova

855
0
Podelite

Srpska radikalna stranka počela je sa prikupljanjem potpisa za inicijativu  protiv predloga zakona o istopolnim zajednicama.

Stefan Maksimović, predsednik Opštinskog odbora Sevojno i član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke, podsetio da u ustavu Republike Srbije, član 62 kaže da brak čine žena i muškarac, a samim tim da je porodica zajednica roditelja i dece.

“Ovaj predlog zakona na samom početku je protivan ustavu, jer u predlogu se kaže da će da se formiraju istopolne zajednice. Srpska radikalna stranka je oštro protiv ovog predloga i samim tim prikuplja potpise protiv ovog predloga zakona. Najveća stvar koja svima nama smeta je to što u predlogu ovog zakona stoji da jedan od partnera može biti staratelj deteta, što samim tim vuče ka usvajanju dece, što je nedopustivo.

Ovim putem pozivamo sve sugrađane da zajedno dejstvujemo protiv ovog nakaradnog predloga, kao što smo videli danas, velika većina građana se odazvala ovom pozivu i dala svoj potpis, Srpska radikalna stranka će u narednom periodu raditi na ovoj peticiji pre svega na „info pultovima“, kako u Užicu i Sevojnu, tako i na celoj teritoriji Republike Srbije”, rekao je Mitrović.