Pocetna Servisne informacije Toplana: Produžetak grejne sezone

Toplana: Produžetak grejne sezone

1007
0
Podelite

Gradska toplana Užice produžiće grejnu sezonu do 1. maja i spremna je na pripravnost i posle ovog datuma sve dok se ne steknu uslovi za prekid grejne sezone.

Izvršni direktor Branko Filipović podseća da je proteklih godina užička toplana  grejala i početkom maja tako da je u pružanju ove usluge u slučaju hladnih dana ništa ne ograničava, odnosno u situaciji kada dnevna temperatura ne prelazi 12 stepeni.

Zvanično grejna sezona traje od 15. oktobra do 15. aprila i prema rečima Filipovića protekla je mirno bez većih problema ukoliko se izuzme havarija na toplovodu kod Pozorišta posle Nove godine kada je jedan deo korisnika sa kotlarnice Blok Zlatibor  ostao bez grejanja.

-Specifičnost ove sezone jeste veća potrošnja grada u odnosu na prošlu grejnu sezonu sigurno za 10-20 odsto s obzirom na dosadašnji prosek koji se meri svakog meseca i koji je sa 25. martom iznosio 126 kilovata po kvadratnom metru, dok je cele prošle grejne sezone prosek bio 128 kilovata po metru grejne površine, a toplana i posle navedenog datuma nastavlja da greje sigurno mesec i po dana – navodi izvršni direktor Gradske toplane Užice i dodaje da je snabdevanje toplane bilo uredno.

-Cene mazuta posle Nove godine su drastično  skočile   zbog kolebanja na berzi sa naftom, a cena gasa nasuprot tome je opala, tako da cena grejanja od 100 dinara po metru ostaje nepromenjena – kaže Filipović.