Pocetna Kultura Izložba „Meke forme” Ane Vrtačnik u galeriji Reflektor

Izložba „Meke forme” Ane Vrtačnik u galeriji Reflektor

178
0
Podelite

Od petka, 30. aprila u Galeriji “Reflektor” u Krčagovu, otvorena je izložba “Meke forme”, autorke Ane Vrtačnik.

Meke forme“ govore o novootkrivenoj slobodi kojom se umetnica kreće između različitih medija, o neočekivanim i simboličkim tekstilnim primenama, o taktilnosti, privlačnosti i averziji, ali i kreiranju umetnosti koja provocira svojom mekoćom i vitalnošću. Bogato teksturirane površine stvarane su teškim i dugotrajnim energetskim procesom sve dok se ne spoje u jednu celinu. Svaki rad na kraju je transformisan u jedinstven umetnički komad, hibrid slike i skulpture. Vrtačnik sledi primere feminističkih praksi u umetnosti druge polovine XX veka, osvajanja i rekontekstualizacije tekstila kao likovnog materijala koji se često vezuje za „ženski rad“ ili „ukras“ pokazujući upravo snagu umesto slabosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ana Vrtačnik rođena je 1991. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Osnovne i master studije slikarstva završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je student završne godine doktorskih studija na istoj Akademiji gde je i zaposlena kao viši stručni saradnik. Do sada je imala brojne samostale i grupne izložbe, kolaboracije i publikacije sa različitim umetnicima, kustosima, institucijama i galerijama širom sveta (Kina, Švajcarska, Belgija, Holandija, Austrija, Danska, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Španija…)

Izložba će biti otvorena za javnost do subote 15. maja, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Ukoliko ste zainteresovani za posetu izložbe  galeriju kontaktirajte na e-mail adresu galleryreflektor@gmai.com.

Ostavite odgovor