Pocetna Društvo Užice rešava problem kabastog i građevinskog otpada

Užice rešava problem kabastog i građevinskog otpada

831
0
Podelite

U JKP Duboko u toku su probe mobilnog postrojenja za usitnjavanje otpada (šredera), koji će Regionalni centar za upravljanje otpadom dobiti u okviru projekta prekogranične saradnje sa Tuzlom.

Naime, 1. marta počela je realizacija trećeg po redu zajedničkog projekta Užica i Tuzle “Upravljanje kabastim otpadom”, kojim će u potpunosti biti rešen problem kabastog i građevinskog otpada. Projekat čija realizacija traje 18 meseci vredan je 576 664 evra, zahvaljujući čemu će gradovi Užice i Tuzla dobiti po jedan šreder i po 20 kontejnera.

Posle postrojenja koje je testirano tokom prošle sedmice danas je u JKP Duboko stiglo i drugo, a nakon testiranja ući će se u proceduru nabavke. Predviđeno je da šreder pored kabastog može da reciklira i građevinski otpad, tako da će Užice biti među prvim gradovima u Srbiji koji će na ovaj način rešiti problem i kabastog i građevinskog otpada.

Preduzeće dosta ulaže u novu opremu, pa je početkom ovog meseca na deponiju Duboko stigao i bager guseničar koji će doprineti efikasnijem radu u delu gde se otpad deponuje. U oktobru prošle godine kupljen je novi kamion a krajem godine i nova prikolica.