Pocetna Region Težak trkački vikend za Milovana Vesnića u Slovačkoj

Težak trkački vikend za Milovana Vesnića u Slovačkoj

1005
0
Podelite

Jedini srpski predstavnik u TCR Istočna Evropa Milovan Mikica Vesnić završio je drugi trkački vikend sezone ovog takmičenja na Slovakija ringu.

On je u svom “audiju RS3 LMS” izborio pol-poziciju za prvu trku, ali je na startu sprinta izgubio vodeće mesto, a kasnije je imao tehnički problem na autu koji ga je sprečio da prođe kroz cilj.

“Vremena krugova u kvalifikacijama su mi bila dobra, uprkos balastu od 80 kilograma koji nosim. Nažalost, na startu nisam iskoristio najbolje startno mesto, a konkurenti, čiji su automobili mnogo lakši od mog, odmah su počeli da mi dišu za vrat. Morao sam da vozim defanzivno, što je kao rezultat imalo veću potrošnju guma”, kaže Vesnić.

Na polovini distance počeli su problemi sa menjačem, što ga je dodatno usporilo, a kako je staza u Slovačkoj brza, bilo je preopasno da nastavi sa vožnjom.

U drugoj trci Vesnić je startovao kao 12. a pored karirane zastave je prošao kao šesti.

“Slobodno mogu da kažem da je vikend za nama bio veoma težak i neuspešan. Posle problema u prvoj trci, nisam imao velika očekivanja, posebno zbog starta sa tako niske pozicije. Uspeo sam da se probijem do šestog mesta i to je bio maksimum. Voziti automobil sa ovom težinom je pravo mučenje. Ukoliko ne startujete dobro i prva dva kruga ne odmaknete konkurentima, jednostavno više nemate ni gume ni kočnice za veći napredak”, završio je proslavljeni trkač iz Užica.