Pocetna Društvo Studenti informišu studente o vakcinaciji „Pitam da čujem“

Studenti informišu studente o vakcinaciji „Pitam da čujem“

613
0
Podelite

Studenti Pedagoškog fakulteta u Užicu i Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija uz podršku volontera Kancelarije za mlade i Grada Užica organizovali su akciju „Pitam da čujem !“ sa ciljem da svojim kolegama i mladima u gradu prenesu informacije o vakcinaciji i potrebi da zaštite zdravlje od koronavirusa.

U proteklom periodu na osnovu ankete na visokoobrazovnim ustanovima mlade je najviše zanimalo šta vakcine sadrže, da li su dovoljno ispitane, izazivaju li sterilitet, utiču li na promenu DNK, kada se stiče imunitet…? Odgovore su koristili isključivo od zvaničnih organizacija o Covid-19, stručnjaka i profesora a zatim ih odštampali u brošurama i flajerima `o imunizaciji koje će deliti kolegama i mladima.
Dejana Stevanović, student prodekan Pedagoškog fakulteta odlučila je da se vakciniše jer kako kaže veoma bitno da steknemo kolektivni imunitet kome svi težimo i na taj način se vratimo normalnom životu, da se slobodnije krećemo, oslobodimo maski i da se vratimo svim aktivnostima koje smo imali.
Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica pohvalila je akciju studenata ističući da je zajednički cilj da postignemo kolektivni imunitet i da u našem gradu imamo vakcinisanih od 60- 80odsto građana.
-Po podacima koji smo dobili od Kancelarije za e-Upravu, Grad Užice zajedno sa Beogradom i Nišom ima najveći broj vakcinisanih, odnosno 45 odsto populacije. Ponosna sam na naše sugrađane koliko su bili odgovorni prema sebi, prema svom okruženju i što su shvatili koliko je to važno. Želimo da svi sa ovog skupa pošaljemo zajedničku poruku svima, da pozovemo ostatak sugrađana koji se nije vakcinisao da dođe na neki od punktova u Dom zdravlja Užice ili u Sevojnu da se vakciniše, da se vratimo jednom normalnom načinu života, da se družimo bez ograničenja, da idemo u bioskop, pozorište i da naš život bude onakav kakav je bio pre pandemije.

Gradonačelnica je najavila i da će narednih dana biti nastavljena vakcinacija u selima, ali će biti organizovana i akcija u okviru koje će na najprometnijim mestima biti postavljena sanitetska vozila za vakcinaciju. Dom zdravlja raspolaže dovoljnim brojem svih vakcina, a u narednih 4-5 dana biće sprovedena i revakcinacija velikog broja Užičana.