Pocetna Sport Dve zlatne i dve bronzane medalje

Dve zlatne i dve bronzane medalje

1341
0
Podelite

Članovi Karate kluba “Užice” osvojili su četiri medalje, dve zlatne i dve bronzane, na Kupu Srbije za kadete, juniore i seniore u katama i borbama, koji je održan proteklog vikenda u Beočinu. Na takmičenju koje je okupilo 600 takmičara plasiranih sa kupova regiona, užički karatisti nastupili su sa devet plasiranih takmičara u pojedinačnim nastupima, kao i ženskom i muškom juniorskom ekipom.

Ženska juniorska ekipa u sastavu Lidija Trmčić, Aleksandra Rogić i Teodora Despić, su posle dve pobede nad ekipama „Hajduka“ iz Kule i „Viteza“ iz Beograda, zaustavljene u polufinalu od ekipe „Mladenovca“ i tako zauzele treće mesto. Muška juniorska ekipa, u sastavu Vasilije Gudović, Boris Pejković i Pavle Ristović, posle pobede, zaustavljena je u četvrtfinalu od ekipe „Hajduka“  iz Kule.

U pojedinačnim nastupima ponovo je najbolja bila Lidija Trmčić, juniorka do 48 kg, čime je odbranila titulu osvajača Kupa Srbije i potvrdila da je u svojoj kategoriji najbolja u Srbiji.

Kod juniora do 68 kg Pavle Ristović je osvojio sjajnu bronzanu medalju, dok je kod kadeta klasa B(do zelenog pojasa) Ivan Dunjić, preko 70 kg, osvojio zlatnu medalju. Aleksandra Rogić i Teodora Despić, kadetkinje preko 54 kg, kao i Vasilije Gudović i Boris Pejković nisu uspeli da se domognu medalja.

“Sjajni rezultati naših takmičara. Ostaje žal zbog muške ekipe, koja je imala povoljan žreb, ali nisu uspeli da pobede u prvom kolu. Lidija je pokazala pravi karakter i očekujemo da će u avgustu nastupiti na Evropskom Prvenstvu,” rekao je trener Miloš Ršumović.