Pocetna Društvo Uskoro izgradnja skejt parka

Uskoro izgradnja skejt parka

1327
0
Podelite

U Velikom parku u Užicu, pored terena za mali fudbal, ove godine biće izgrađen skejt park na površini od 540 metara kvadratnih u okviru kojeg će biti devet atraktivnih sadržaja. Elementi će biti betonski poput skejt parkova u Čačku i Boru i znatno su trajniji od onih koji su od šperploče. Projektnu dokumentaciju uradila je firma „Urban faktor“, a početkom juna se očekuje raspisivanje tendera za radove. Sredstva u iznosu od oko tri miliona dinara obezbeđena su na konkursu kod Ministarstva omladine i sporta kod kojeg je projektom konkurisala Kancelarija za mlade, dok će ostatak, oko 1,5 miliona dinara obezbediti Grad Užice.

-Grad Užice izuzetno sarađuje sa Ministarstvom omladine i sporta, a to potvrđuju i dva velika projekta koji se privode kraju, sportska hala u Krčagovu i sportska sala u Sevojnu. Ovih dana se priprema dokumentacija za dobijanje upotrebne dozvole za oba objekta– rekao je, između ostalog, Ratko Trmčić, član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti. On je podsetio da je Kancelarija za mlade ove godine za projekte za omladinu izdvojila oko 1,5 miliona dinara, konkurs je završen, a ovih dana biće poznato koji su projekti prihvaćeni.

Marija Maričić, koordinatorka Lokalne kancelarije za mlade, podsetila je da je zahvaljujući projektima Kancelarije u Užicu urađena trim staza i rekonstrukcija terena za mali fudbal u Velikom parku, kao i inkluzivno igralište i košarkaški teren na gradskoj plaži.

-Skejt park nam je falio u našem gradu, jer je urban sadržaj za mlade za koje mislim da će ovde imati svoj kutak, mesto, gde mogu da se druže- izjavila je Marija Maričić.

Dimitrije Stoimenov, dugogodišnji skejter Užica, od 2005. aktivno vozi skejt, radiće u budućem skejt parku u okviru kojeg će voditi i školu za najmlađe. S obzirom da je skejt bording od prošle godine i olimpijski sport, Stoimenov očekuje i da iz Užica u budućnosti neko bude olimpijac u ovoj disciplini.

-Sa prvim skejt parkom koji je bio u GKC-u, Užice je dobilo mesto na mapi skejt bordera Srbije. On više nije u fukciji, ali ćemo to nadograditi sa skejt parkom ovde -ističe Dimitrije.

Prema njegovim rečima, na predviđenom prostoru za skejt park u Velikom parku zelene površine biće očuvane, imaće i tribine, a osim vožnje skejtom za koji će biti poligoni i za iskusne i za početnike, mladi će moći da voze rolere, rošule, skutere i male BMX bicikle. Skejt park će funkcionisati u okviru JU „Veliki park“.