Pocetna Društvo Promocija turizma grada Čačka

Promocija turizma grada Čačka

1021
0
Podelite

Na Trgu partizana u Užicu održana je turistička promocija grada Čačka koja se odvija pod sloganom “Čačak vas čeka”.

Cilj promocije je informisanje sugrađana o turističkoj ponudi Čačka, Predelu izuzetnih odlika „Ovčarsko-kablarska klisura“, Atomskoj banji Gornja Trepča i drugim ne samo turističkim već i kulturnim znamenitostima grada na Moravi.

Jelena Kuzmanović iz Turističke organizacije Čačka zahvalila je kolegama iz Turističke organizacije Užica na pomoći u organizaciji promocije i pozvala Užičane da dođu u čačanski kraj koji sa različitim vidovima turizma ima za svakoga po nešto.

-Bogato kulturno-istorijsko nasleđe, gastronomska ponuda, svojstveni su Čačku i okolini. Ovčarsko-kablarska klisura  kao zaštićeno područje i predeo izuzetnih odlika sa brojnim manastirima zbog čega je zovu Srpska sveta gora privlači turiste tokom cele godine. Atraktivan je vidikovac na Kablaru i pogled na meandre Zapadne Morave, vožnja biciklima, plovidba katamaranima je poseban doživljaj i način da se  upozna jedna od najlepših klisura Srbije na drugačiji način  – kaže Jelena Kuzmanović.

Značajan deo ponude čačanskog turizma čine banje posebno Ovčar banja i Banja Gornja Trepča. Marina Trifunović iz Atomske banja Gornja Trepča podseća da se ova banja nalazi na svega dvadesetak kilometara od Čačka   u podnožju planina Bukovik i Vujan.

-Banja je poznata kako u Srbiji, tako i u inostranstvu po svojoj specifičnoj mineralnoj vodi koja povoljno utiče na lečenje raznih bolesti, pre svega neuroloških i bolesti kostiju. Imamo veliki broj gostiju kako iz Srbije tako i iz inostranstva, recimo iz udaljenih zemalja Rusije i Saudijske Arabije. – kaže Trifunović. Ona dodaje da sе posetioci Banje mogu relaksirati i odmoriti korišćenjem i vaučera Ministarstva turizma. Posetioci promo pultova pored preuzimanja turističkih publikacija imali su i mogućnost da učestvuju u nagradnoj igri, a dobitnici nagrada, produženog vikenda u Banji Trepča, boravka u turističkim objektima Čačka biće izvučeni posle okonačanja promocije kojom će Čačani  obuhvatiti dvadesetak gradova Srbije.

Direktorka TO Užice Danijela Đorđević Arsić izrazila je zadovoljstvo što je ova organizacija domaćin kolegama iz Čačka i što posle godinu dana pauze zbog epidemije i izostanka sajmova  turističke organizacije  kreću sa promocijama i sloganom “Biram Srbiju”.

-Nadam se da ćemo uskoro biti u prilici da predstavimo ponudu grada Užica upravo u Čačku – rekla je Arsić i najavila dolazak novinarskog karavana  i predstavnika Turističke organizacije Srbije u Užice. Užice je prošle godine imalo 15 odsto više domaćih gostiju, dok je zbog korone izostao broj stranih gostiju koji je ranijih godina bio u usponu.