Pocetna Kultura Besedništvo u Sevojnu

Besedništvo u Sevojnu

994
0
Podelite

U Osnovnoj školi ,,Aleksa Dejović” u Sevojnu šesti put održano je takmičenje u besedništvu posvećeno pesnikinji Desanki Maksimović. U saradnji sa Narodnom bibliotekom Užice i Književnim udruženjem „Paun Petronijević -Rujno“. Takmičenje je organizovano i u kovid okolnostima, uz poštovanje epidemioloških mera. Škola je uspela da ovom kulturnom aktivnošću pokaže koliko je važno opominjati, razvijati pravilnu svest o kulturi, prirodi, kao što je svojevremeno to činila i pesnikinja.
Organizatori takmičenja Vera D. Rajaković, bibliotekar i Radovan Pavlović, učitelj uspeli su da u 6. godini dobro organizuju takmičenje što su potvrdili takmičari i mentori.

Učesnici su besedili na temu: „Ja sam čove, a ne cloude resurs“, a žiri su činili Otac Milić Dragović, protojerej stavrofor i starešina hrama Svetog Marka u Užicu, Biljana Aksentijević, profesor srpskog jezika i književnosti, Nela Tomić Bogdanović, bibliotekar u Narodnoj biblioteci Užice. Pobednici su dobili vredan paket knjiga koje škola obezbeđuje svake godine. Takmičari su bili podeljeni u dve kategorije, a najbolji su bili:

PRVA KATEGORIJA
1. mesto Anđela Cvijović, Medicinska škola Užice
2. mesto Anja Bujišić, Užička gimnazija
3. mesto Vuk Tanasković, OŠ „Aleksa Dejović“ Sevojno

DRUGA KATEGORIJA
1. mesto Milena Čantrak, apsolvent Pedagoškog fakulteta Užice
2. mesto Dimitrije Stojiljković, Tehnička škola Užice
3. mesto Sara Vučković, Užička gimnazija

Kulturnoumetnički program obogatili su učenici Muzičke škole u Užicu: Nađa Rakić, Matija Božović, Dunja Milivojević, Maša Otašević i učenik naše škole Mateja Mićović. Program je vodila Anđela Vučković, učenica OŠ ,,Aleksa Dejović” Sevojno, naveli su o takmičenju iz besedništva Vera D. Rajaković i Radovan Pavlović.