Pocetna Ekonomija Javna rasprava o  budžetu

Javna rasprava o  budžetu

875
0
Podelite

Javna rasprava o prihodima i rashodima budžeta Grada Užica za 2021. godinu biće održana u petak, juna u svečanoj sali Gradske kuće u 17 časova. Prvim reblasom predviđeno je povećanje budžetskih prihoda koji su planirani u iznosu od 3,2 miljarde dinara.

-Prvim rebalasom predviđeno je uvećanje budžeta za 187 miliona dinara u odnosu na postojeći tako da je planiran prihod od 3.222.000.000 dinara. Projektovano povećanje budžeta rezultat je, pre svega, boljeg ostvarenja prihoda po osnovu poreza na dohodak građana koji čini 60 odsto užičkog budžeta – navodi gradski većnik za budžet i finansije Miodrag Petković.

On dodaje da je ideja i predlog da se veća budžetska sredstva opredele za realizaciju infrastrukturnih projekata, posebno u delu saobraćajne i putne infrastrukture, rekonstrukciju gradskih ulica i seoskih puteva, uključujući i izgradnju kišne kanalizacije od Narodnog muzeja do Dovarja. Takođe, predviđena su dodatna sredstva za škole, ustanove kulture i drugo.

U nacrtu budžeta može se pročitati da su planirana izdvajanja od 328 miliona dinara za predškolsku ustanovu, 82 miliona dinara za izradu dokumentacije za rekonstrukciju Zdravstvenog centra Užice, 37,5 miliona dinara za poljoprivredu i 189 miliona dinara za funkcionisanje ustanova kulture.

Građani svoje predloge u vezi gradskog budžeta mogu da dostave i putem gradskog sajta na stranici gde se nalazi postojeća odluka kao i predlog  prvog rebalansa.