Pocetna Čajetina Uspešni učenici čajetinske škole

Uspešni učenici čajetinske škole

1078
0
Podelite

Učenici Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini uspeli su da i pored neobičnih i teških uslova za rad u ovoj školskoj godini, zbog epidemije koronavirusa, pokažu znanje na brojnim takmičenjima. Odlične rezultate su postigli na opštinskim i okružnim nivoima, na smotrama i konkursima. Posebno su se istakli osmaci koji su postigli izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i iz književnosti- „Književna olimpijada“ i iz istorije. A učenica sedmog razreda postigla je odlične rezultate iz informatike i računarstva.

Republičko takmičenje iz istorije održano je u subotu, 22. maja u Šapcu, u Osnovnoj školi „Laza Lazarević“. Čajetinsku školu predstavljali su Veljko Zrnjević, Marija Mitić i Filip Luković iz matične škole u Čajetini, u pratnji svoje nastavnice Vesne Knežević, kao i Mina Škodrić iz izdvojenog odeljenja Zlatibor, u pratnji nastavnice Ane Vasiljević. Svi učenici su postigli zapažene rezultate, a Marija Mitić je osvojila drugo mesto, dok je Veljko Zrnjević osvojio treće mesto.

U nedelju, 23.maja, održano je Republičko takmičenje iz književnosti „Književna olimpijada“. Značajan uspeh postigli su Lazar Marić sa Zlatibora, koga je pripremala nastavnica srpskog jezika i književnosti Marija Vulović, kao i Emilija Sredojević, koja je osvojila treće mesto, uz podršku svoje nastavnice Jagode Jeremić. Zatim je Emilija osvojila i treće mesto na takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture 30. maja u Beogradu, navela je za „Vesti“ nastavnica Jagoda Jeremić.

Ističući uspehe učenika Milka Vasiljević, direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“u Čajetini, naglašava da je veoma zadovoljna postignutim rezultatima, posebno što se cele godine radilo u izmenjenim uslovima. Učenici su pokazali veliku odgovornost, predanost i volju za radom, što je moralo rezultirati ovakvim uspehom. Veoma je važno što su nastavnice koje su pripremale učenike i učenici znanje shvatili kao neprevaziđenu vrednost, koja odoleva svim iskušenjima.

NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU IZ INFORMATIKE

Izuzetne rezultate, postigla je i Olivera Budimlić, učenica sedmog razreda na Okružnom takmičenju iz informatike i računarstva uz podršku svoje nastavnice Nataše Jevtović. Ona se plasirala se na Državno takmičenje i ovo je prvi put da u Osnovnoj školi „Dimitrije Tucović“ bude ostvaren ovakav rezultat iz ovog predmeta.