Pocetna Servisne informacije Zbog izgradnje kružnog toka uklanjanje dva stabla na Cvetnom trgu

Zbog izgradnje kružnog toka uklanjanje dva stabla na Cvetnom trgu

885
0
Podelite

U toku su pripremni radovi za predstojeću izgradnju kružnog toka na raskrsnici kod Narodnog muzeja. Trenutno su na terenu ekipe Užice gasa, Elektroprivrede Srbije, JKP “Vodovod”, JKP “Gradska toplana” koje rade na obeležavanju svojih instalacija. Takođe projektom je predviđeno uklanjanje dva stabla.

Po rečima Ivana Stanisavljevića člana Gradskog veća od jutros na Cvetnom trgu u Užicu JKP Bioktoš radi na uklanjanju dva stabla, a saobraćaj zbog bezbednosti svih učesnika reguliše policija.

“Grad Užice se u prethodnih nekoliko godina trudio da svoj fond povećava, tako da nam nije cilj da uklanjamo zdrava stabla, ali ova dva se uklanjaju iz opravdanih razloga jer su predviđena projektom za izgradnju kružnog toka. Potrudićemo se da nađemo neke druge dve lokacije da posadimo dva nova stabla zbog ovih koje moramo da uklonimo. Takođe, na jesen je planirana realizacija novog pošumljavanja u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine na površinei od 2 ha gde će biti zasađeno novih 5 200 sadnica.”

Stanisavljević podseća da je izgradnja kružnog toka jedan od osnovnih preduslova za ubrzanje saobraćaja u ovom delu grada, što će doprineti kako rasterećenju, tako i smanjenju aerozagađenja u narednom periodu. Takođe, u okviru pripremnih radova deo parkinga kod Tehničke škole će biti odvojen odnosno obezbeđen za deponovanje otpada gde će biti postavljeni kontejneri za građevinski otpad. U toku vikenda biće postavljena i zaštitna ograda na delu gde se formira gradilište.