Pocetna Društvo Prijem za najuspešnije osnovce i srednjoškolce

Prijem za najuspešnije osnovce i srednjoškolce

994
0
Podelite

Grad Užice tradicionalno na kraju školske godine priredio je prijem za đake generacije, vukovce i dobitnike nagrada na takmičenjima. Oko 150 učenika dobilo je na poklon knjige od Grada za postignute rezultate tokom školovanja od kojih je 80 vukovaca osnovaca i 27 srednjoškolaca.

U razgovoru sa najboljim učenicima neki ističu da im je epidemija uskratila druženje ali da nije uticala na njihovo učenje i stizanje do željenog cilja.

Jasna Kozica, đak generacije Medicinske škole, dobitnica je brojnih republičkih nagrada ali i drugih priznanja i planira svoje školovanje da nastavi na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

-Prijem je nešto što je zaista za nas važno, jer dobijamo priznanje da se znanje i dalje ceni i da treba da nastavimo tim putem-istakla je Jasna.

Vojin Marinković,vukovac Prve osnovne škole kralja Petra Drugog navodi da je za postizanje dobrog uspeha potrebno puno rada i odricanja.

-Ponosan sam i ovo je neopisiv doživljaj. U proteklom periodu koronavirus nije uticao na mene, ništa mi nije bilo teško i nije uticao na moje učenje. Planiram da upišem Užičku gimnaziju matematički smer-rekao je Vojin.

Lara Ranković, đak generacije Osnovne škole Stari grad ističe da pored učenja potrebno je da postoje i osobe koje će nas bodriti.

-Moja motivacija bile su rođake i sestre koje su me bodrile sve vreme kako treba da budem najbolja i da se trudim da postignem ono što želim u životu. Moj cilj je znanje, jer želim da upišem farmaceutski smer u Medicinskoj školi- objasnila je Lara.

Najuspešnijim učenicima obratila se dr Jelena Raković Radivojević koja im je čestitala na ostvarenom uspehu tokom školovanja.

-Da bismo uspeli da ostvarimo planirano potrebno je vreme, ogromna energija kako bi se prevazilazili problemi sa kojima se naše društvo suočava. Zato će nam u budućnosti biti potrebna i vaša podrška i znanje. Mnogi od vas će školovanje nastaviti u drugim gradovima, sledite svoje snove, obiđite svet, ali razmišljate o tome uvek da se jednoga dana vratite i svoje znanje i iskustvo stavite u funkciju razvoja kraja iz koga ste potekli-poručila im je gradonačelnica Raković Radivojević.

U ime nagrađenih zahvalio se Petar Damjanović, đak generacije Užičke gimnazije i nosilac brojnih priznanja i nagrada. On je pored knjige jedini na poklon dobio i laptop od gradonačelnice za buduće školovanje.

-Zahvalan sam što su me izabrali za đaka generacije i što su mi svih ovih godina pružali znanje, iskustvo i podršku, a posebno sam zahvalan profesorki Cmiljki Vasović. Zahvalnost dugujem i Gradu Užicu koji me je podržavao kroz brojna priznanja i  nagrade. Proteklih godinu i po dana su se sve čari našeg školovanja i generacije završile. Izostala je komunikacija, druženje i ekskurzija oko koje smo se toliko radovali i svađali, tu su 18 rođendani i žurke…Nije mi preterano žao što završavam srednju školu, nego se nadam da je ovo međuperiod ambnormalnog školovanja i života-rekao je Petar.

Zaključio je da će vakcinacija unormaliti vremena i omogućiti budućim đacima generacije da imaju neke vedre i hvalospevne govore.