Pocetna Servisne informacije Overa legitimacija i bez đačkih autobusa

Overa legitimacija i bez đačkih autobusa

735
0
Podelite

Od srede, 23. juna na šalteru JP “Užice razvoj”, na ulazu u autobusku stanicu Užice, počinje overa legitimacija za besplatan prevoz u sistemu javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Grada Užica za lica koja ostvaruju pravo na dobijanje legitimacije u skladu sa Skupštinskom odlukom o besplatnom prevozu.

Prema ovoj Odluci pravo na dobijanje legitimacije imaju: lica koja imaju preko 65 godina života, ukoliko nemaju prihoda, penzioneri čije penzije ne prelaze iznos od 25.000,00 dinara, zatim osobe sa invaliditetom, i to kojima su oštećeni ekstremiteti bitni za upravljanje vozilom, korisnici invalidskih kolica, slepe i slabovide osobe čije je oštećenje vida najmanje 90%, ratni i mirnodopski vojni invalidi od I do IV grupe invaliditeta, civilni invalidi rata od I do IV grupe invaliditeta, osobe sa grupom invaliditeta ukoliko imaju oštećenje donjih ekstremiteta i ostvaruju pravo na ortopedski dodatak ili ortopedsko pomagalo. Pravo imaju i lica obolela od težih bolesti: distrofije, paraplegije, kvadriplegije, cerebralne paralize, lica na dijalizi, lica obolela od karcinoma, kao i dobrovoljni davaoci krvi, muškarci koji su dali krv preko 80 puta i žene koje su dale krv preko 20 puta.

Validnost legitimacija će se produžavati za naredni period od 6 meseci.

Prilikom overe legitimacija za lica koja imaju penziju manju od 25.000,00 dinara neophodno je priložiti poslednji ček od penzije.

Radno vreme šaltera, radnim danima od 08:00 do 15:00 časova.

Prema Skupštinskoj odluci pravo na regresirani prevoz imaju penzioneri sa prebivalištem na teritoriji grada Užica, stariji od 65 godina, sa penzijom od 25.001,00 dinar zaključno sa 30.000,00 dinara. Visina učešća u ceni prevoza je 1.000 dinara za šestomesečni period.

Od srede 23.juna biće ukinuti svi đački polasci na linijama u sistemu JGTP za vreme letnjeg raspusta u aktuelnom letnjem režimu saobraćaja.