Pocetna Društvo Izgradnja puta od Sušice ka aerodromu Ponikve

Izgradnja puta od Sušice ka aerodromu Ponikve

1185
0
Podelite

Počeli su radovi na izgradnji 8,8 km puta Krnda – Rosići od Sušice, preko Tripkove, do jezera Vrutci u širini od 5,5 metara, što je i najbliža veza Zlatibora sa aerodromom Ponikve.

“Nadamo se da će ovaj put biti završen do kraja godine, a od velikog je značaja pre svega za meštane koji tu žive, ali i za aerodrom Ponikve za koji očekujemo da će od sledeće godine biti u funkciji,“ navodi se u objavi predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića na fejzbuk stranici.

U martu ove godine najavljeno je da će država, koja je odlukom gradskog rukovodstva u Užicu postala vlasnik aerodroma Ponikve preko preduzeća „Aerodromi Srbije“ uložiti 300 miliona dinara u pokretanje ovog nekada vojnog aerodroma.

Opština Čajetina je pre nekoliko godina uradila projektnu dokumentaciju za put do jezera Vrutci koju su odobrili Putevi Srbije, a u ovoj godini odvojeno je 112 miliona dinara za izgradnju novih puteva i 33 miliona za rekonstrukcije puteva na teritoriji cele opštine.

Inače, tokom radova, radnim danima i subotom od 7 do 16 časova, put Sušica – Tripkova – Krnda, se zatvara za saobraćaj, a obilazni put je pored Železničke stanice Tripkova – Zarići – Mačkat.

Ostavite odgovor