Pocetna Društvo Grad dva puta protutnjao Požegom

Grad dva puta protutnjao Požegom

828
0
Podelite

Prema radaru RHMZ-a nevreme je juče zahvatilo četiri okruga – Zlatiborski, Moravički, Raški i Rasinski. U Požeškom kraju grad je padao u dva navrata, a zbog nevremena posle 19 časova dovelo je do prekida u isporuci električne energije u pojedinim selima, ali i delovima gradskog područja.

Deset minuta i nad Požegom protutnjao je gradonosni oblak. Srećom bio je veličine lešnika, a tome je doprinelo i dejstvo protivgradnih strelaca.

Mnoge protivgradne stanice zbog toga su danas ostale bez raketa.

“Od možda prošlog četvrtka, ovaj naš severni deo, nijedna stanica nema rakete na stanicama”, rekao je Mirko Kovačević, protivgradni strelac iz Srednje Dobrinje.

Protivgradni strelci dejstvovali su i u susednim opštinama, a grad je pričinio štetu na području Lučana, Užica, Požege.

“Što se tiče štete krompiru, malini, u jednom delu je lepu šettu napravilo, a na mestima nije, kako gde. Na neke krugove je više padalo, ali ovaj potez naš i tamo prema Srednjoj Dobrinji je veliko nevreme bilo. U jednoj širini možda tri do četiri kilometara”, kazao je Ratko Pavlović iz Tabanovića.

Nevreme je uzrokovalo nestanak struje u pojedinim selima i delovima Požege.

I na području opštine Lučani grad je pričinio štetu na usevima, dok je u ivanjičkom kraju obilna kiša oštetila nekategorisane puteve.

Razmere štete tek će biti sagledane narednih dana.