Pocetna Društvo Zlatne medalje za zasluge u borbi protiv Covid-19

Zlatne medalje za zasluge u borbi protiv Covid-19

1766
0
Podelite

Dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice i dr Rade Mijailović, načelnik  Službe anesteziologije Opšte bolnice Užice dobili su zlatne medalje za izuzetne zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti Covid-19, koje im je  povodom Vidovdana uručio Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije.

-Naše medalje su nagrada za sve zdravstvene radnike Zlatiborskog okruga, jer  bez njihovog korektnog rada, poštovanja procedura, ali i saradnje sa Gradom, privrednicima Zlatiborskog okruga, donatorima pitanje je kakav bi ishod bio u borbi sa koronavirusom. Grad je obezbedio prostor za privremenu kovid bolnicu i sredstva, privrednici su pomogli u obezbeđivanju zaštitne opreme i kroz donaciju vozila. A država je sve vreme obezbeđivala dovoljne količine opreme, respiratora i drugih aparata tako da bez zajedničkog rada i odgovornosti sigurno ne bismo tako govorili o proteklom periodu-istakao je za “Vesti dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice.

Dr Rade Mijailović, specijalista anesteziologije sa reanimatologijom, načelnik Službe anesteziologije Opšte bolnice Užice naglasio je da ova medalja predstavlja veliko priznanje i lep gest za samopregoran rad koji je prepoznat od države Srbije.

-Ovo je nagrada za sve nas koji smo bili na prvoj liniji borbe od sestara, lekara i svih drugih koji smo radili zajedno. Nagrada je na ime, ali moram da kažem da ja ovu medalju doživljavam kao pobedu jednog tima koji je dao maksimum da sve ovo prođe što bezbolnije-zaključio je dr Mijailović.

Za Vidovdan ove godine dodeljeno je 65 odlikovanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.