Pocetna Politika Podrška SSP-a Glišu Vidoviću

Podrška SSP-a Glišu Vidoviću

922
0
Podelite

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde Užice najoštrije osuđuje odluku MUP-a Srbije, Policijske uprave Užice i nadležnog Tužilaštva, da predsednika Gradskog odbora Sindikata Sloga u Užicu, Gliša Vidovića, udalji sa posla do okončanja disciplinskog postupka. Oni navode da je to urađeno na osnovu potpuno neproverene tvrdnje pravnice užičkih Puteva Užice, da je tokom telefonskog razgovora, Vidović navodno izjavio da je “brz na obaraču”. U SSP-u smatraju da je rešenje protivzakonito, a sam postupak lažiran i i da svega stoji isključivo politička odluka lokalnih SNS moćnika, da se na brutalan način uguši delovanje sindikata, obračuna sa neistomišljenicima i pošalje poruka svim ostalim opozicionim partijama, pokretima i aktivistima šta im se može dogoditi.

“Ovo nije prvi takav slučaj da u Užicu SNS “ šalje poruke neposlušnim građanima“ da ako nastave sa političkim delovanjem mogu ostati bez posla, egzistencije, biti lažno optuženi ili čak završiti u zatvoru, kao nekolicina mladih ljudi, osuđenih na godinu dana uslovne kazne zbog gađanja postera Aleksandra Vućića jajima, tokom protesta. Manir gulaga uobičajen u Staljinovoj Rusiji ili u Severnoj Koreji danas i u Evropi na žalost jedino u Srbiji.

Zbog svega navedenog Inicijativni odbor SSP Užice pruža svoju bezrezervnu podršku Glišu Vidoviću, a o sledećim koracima u pomenutom slučaju, ćemo se usaglasiti u delovanju sa kolegama i prijateljima iz Sindikata Sloga”, navodi se u saopštenju Inicijativnog odbora SSP Užice.