Pocetna Društvo Skupština grada sutra o imenu stadiona

Skupština grada sutra o imenu stadiona

861
0
Podelite

Na dnevnom redu sutrašnjeg zasedanja Gradske skupštine Užica nalazi se izveštaj o poslovanju JKP “Gradska toplana Užice”, koja je proteklu kovid godinu završila sa 20 miliona dinara dobiti i prihodom od 507 miliona dinara, dok je rashod iznosio 487 miliona dinara. Pred odbornicima je  i odluka o prenosu prava svojine katastarskih parcela u svojini Grada Užica na Republiku Srbiju zbog gradnje obilaznice oko Užica, odnosno zaobilaznog magistralnog puta M-19/1 na pravcu  Zlatiborski put – Sinjevac – Volujac.

Odbornici će raspravljati i o odluci o pristupanju izradi plana detaljne regulacije “Stambeno-turističkog kompleksa Kaluđerske bare – Jug” Kremna, Grad Užice, a finansiranje plana obezbeđuje investitor firma “Home vision”doo Bajina Bašta. Kao peta tačka navedena je odluka o pristupanju izradi plana detaljne regulacije “Komercijalno-sportske zone u Turici” na potezu između starog i novog železničkog mosta gde je moguć razvoj poslovno-komercijalne delatnosti, trgovine, sporta i rekreacije. Deo plana je i dokument uticaja na životnu sredinu.

FOTO Dragan Karadarević

Na ovoj sednici biće doneta i odluka da Gradski stadion dobije ime po sportskoj legendi kojoj se ceo svet obraćao sa mister,  Radomiru Antiću. Gradskoj skupštini upućene su tri inicijative da ubuduće stadion nosi ime “Radomir Antić” i to Sportski savez Užice, Gradski fudbalski klub “Sloboda”, a inicijativu su zajedno podneli AK “Mladost”, ASK sport auto “Vesnić” i AK osoba sa invaliditetom “Pora”.

Na dnevnom redu sednice je i davanje  saglasnosti Upravnom odboru Narodnog pozorišta da raspiše konkurs za direktora ove ustanove kulture. U predlogu odluke o imenovanju komisije za rodnu ravnopravnost  kao članovi navedeni su predsednik Natalija Vasilić, i odbornici Branka Budimir, Radiša Marjanović, Ivan Gujaničić, Mirjana Mlađenović, Filip Baralić i Marija Blagojević.

Zasedanje Gradske skupštine, koju je zakazao predsednik Branislav Mitrović, biće u sali Narodnog pozorišta u skladu sa merama prevencije koronavirusa.