Pocetna Sport Hrabar nastup srpskih juniora

Hrabar nastup srpskih juniora

970
0
Podelite

Juniorska bilijarska reprezentacija Srbije, koju čine kapiten, Užičanin Lazar Kostić (15), Novosađanin Luka Bugarski (13), Čačanin Milenko Madžarević (17) i Dušan Bračika (17) iz Sombora, učestvovala je na Evropskom prvenstvu za juniore, koje je održano u Sloveniji, u Laškom od 1. do 8. avgusta.

Srpski reprezentativci takmičili su se u četiri discipline – strejt-pul, osmica, devetka i desetka – u dve kategorije (U17 i U19), kao i u ekipnom delu takmičenja. U veoma jakoj konkurenciji, u kojoj su najveći broj medalja osvojili članovi poljske i nemačke reprezentacije, pokazali su veliku odvažnost, želju i srčanost. U ekipnom delu takmičenja, u kategoriji do 19 godina, zauzeli su peto mesto. U borbi za medalju na putu im se našla odlična reprezentacija Poljske, koja je i odbranila titulu evropskog prvaka.

U pojedinačnom delu takmičenja, u konkurenciji 64 igrača, Užičanin Lazar Kostić je u dve discipline (strejt-pul i devetka) zauzeo deveto mesto, dok je u preostale tri discipline, uz manjak sportske sreće, takmičenje završio u šesnaestini finala.

Treba istaći da je sam odlazak naših juniora na Evropsko prvenstvo veliki uspeh, ostvaren zahvaljujući podršci Srpske bilijar asocijacije, zaljubljenika u ovaj sport, starijih igrača i trenera, kao i porodica ovih srpskih reprezentativaca. Svoje zadovoljstvo nije krio ni Đorđe Pecelj, selektor reprezentacije.

-Ponosan sam na svoje igrače. Iskustvo je ono po šta su pošli i iskustvo su, siguran sam, stekli. Videli su kako izgleda učestvovati na velikom takmičenju sa odličnom organizacijom i odmerili su snage sa ostalim juniorima Evrope. Verujem da su se uverili da se ozbiljno radi širom Evrope, ali da rezultati nekih drugih reprezentacija nisu nedostižni. Naprotiv, do njih se stiže ozbiljnošću, radom i posvećenošću, što će, siguran sam, dati rezultate u godinama koje dolaze.