Pocetna Društvo Predlozi za priznanja i nagrade Grada Užica do 10.septembra

Predlozi za priznanja i nagrade Grada Užica do 10.septembra

1089
0
Podelite

Komisija za javna priznanja i nagrade Grada Užica uputila je poziv građanima, kolektivima, organizacijama, mesnim zajednicama i svima koji žele da kandiduju sugrađane, koji su učinili neka postignuća vezana za naš grad. Obrazložene predloge potrebno je dostaviti do 10.septembra a javna priznanja i nagrade biće uručene 9.oktobra na svečanosti za Dan grada.

-Predlozi kandidata mogu biti za povelju kao najveće priznanje Grada Užica koje je namenjeno za sve one koji su u prethodnom periodu dali doprinos za sveukupni razvoj našeg grada. Kandidati za plaketu mogu biti oni koji su u dužem vremenskom periodu u određenoj oblasti imali postignuća kao i za nagradu Grada Užica-precizirao je Branislav Mitrović, predsednik Komisije za javna priznanja i nagrade Grada Užica.

Posle zasedanja Komisija za javna priznanja i nagrade dostaviće obrazložen predlog Gradskom veću koje donosi konačnu odluku ko će ove godine dobiti povelju, plaketu i nagrade Grada Užica. Predloženi pojedinci i kolektivi mogu biti i van Grada Užica.

Željko Marković, član Komisije za javna priznanja i nagrade na konferenciji za medije podsetio je na reči Užičanina akademika Ljubomira Simovića koji je napisao da se „sa prozora Užičke
gimnazije vide prozori svetskih univerziteta“.

-Grad Užice već decenijama i vekovima baštini ljude i imena koje su i Srbiji i ovom gradu dali i pokazali najpozitivnije vrednosti. I sa prozora Gradske kuće vide se i ta bivša vremena i svi ti ljudi, kao i buduća vremena. Pozivam sve građane i institucije da kandiduju svoje komšije i kolege za ove nagrade koje će Grad prepoznati kao i Komisija kao najbolje vrednosti-istakao je
Marković.

Odabir onih najboljih je pokazatelj koje vrednosti baštinimo i na koje želimo da ukažemo kao najpozitivnije, zaključio je Marković.

Među dobitnicima gradskih priznanja i nagrada u proteklih godina bilo je puno uspešnih mladih ljudi, uspešnih u privredi, poljoprivredi, onih koji su ambasadori našeg grada svuda po svetu.