Pocetna Kultura Dečja predstava za komšiluk

Dečja predstava za komšiluk

1066
0
Podelite

Mala glumačka ekipa Lenka(2,5), Anika(3) i Ognjen(10) zadivili su publiku svojim nastupom i igrom

Predstava „Tri praseta“ nedavno je izvedena na Beloj Zemlji za publiku iz komšiluka. Katarina Sekulić Ilić, osmislila je i organizovala ovu predstavu a motivacija joj je bila da se deca na kreativan način igraju i zabave.

Dok je obavljala kućne poslove počela je da interpretira tu priču, pa iako joj je sin još mali videla je da mu se to sviđa.

-S obzirom da smo seoska sredina jer živimo na potezu Bela Zemlja- Mačkat htela sam da zainteresujem i moju stariju moju ćerku i još dvoje dece iz komšiluka. Želela sam da im svaki dan ne bude isti već da se zabave na drugačiji način. Današnja deca i ne znaju da se igraju, a možda ih i mi roditelji dovoljno ne puštamo-objasnila je za „Vesti“ Katarina Sekulić Ilić razloge pravljenja predstave za svoju i decu iz komšiluka.

Setila se svog detinjstva i odrastanja u Šumadijskoj ulici u Užicu, gde je bilo puno dece i igara koje su organizovali. Odatle je i potekla ideja da sada proba da napravi nešto zanimljivo.

Glumci su bili Lenka Ilić koja ima dve i po godine, Anika tri godine i njen brat Ognjen Mitrović ima 10 godina.

-Zadivilo me kako su deca igrala ovu predstavu, a pomagali su i u pravljenju kućica, scenografije, davali ideje a ja sam njima prilagodila tekst. Lenka i Anika pošto su male imale su po jednu-dve rečenice. A Ogi koji je stariji sve to je predvodio, tako da smo napravili zanimljivo dešavanje- objasnila je naša sagovornica.

Dok su pripremali predstavu mališanima je bilo opravdanje da ne mogu u kuću jer moraju nešto da se dogovaraju. Deca su se družila i bila sjajna i na probama i u predstavi.

Komšiluk je bio u publici i svima je to bilo „osveženje“ zbog distanciranja oko korone. Da li će biti reprize ne znaju jer su scenografiju već poklonili vrtiću „Sunce“ na Beloj Zemlji.

– Nikad se ne zna, pravićemo neke nove predstave-zaključila je Katarina.

Jelena Mitrović koja je bila u publici i posmatrala male glumce rekla je da -predstava je bila sjajna, deca su bila super, uzbuđena kao i publika-.

Komšinica Slavica ističe da je predstava divna zabava za decu i za odrasle.

-Uživali smo, deca su kreativna a uz pomoć roditelja napravili su veče za nezaborav-.

Ulaznice za ovu predstavu publika je mogla da plati koliko želi ili da ostavi slatkiše. Predstava „Tri praseta“ bila je igra i zabava za decu, ali i uživanje za odrasle.