Pocetna Društvo Pešačka staza od Medicinske škole do Karađorđeve

Pešačka staza od Medicinske škole do Karađorđeve

2418
0
Podelite

Početkom avgusta počela je gradnja pešačke staze u dužini 300 metara kod Medicinske škole koja će povezati mesne zajednice Krčagovo i Carinu.

Investitor radova je Grad Užice, rekao je zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović a, vrednost radova oko 6 miliona dinara uključujući PDV, dok je a izvođač Borko Masal. On je podsetio da su inicijatori gradnje pešačke staze predstavnici mesnih zajednica i da su ovu divlju šumsku stazu koristili kako bi došli do škole, bazena, radnog mesta, Bolnice. Rok za završetak staze je 60 dana, a radovi su počeli 6. avgusta ove godine.

-Dužina staze je oko 300 metara, površine 560 kvadrata i sastiji se iz dva dela, stepenišnog širine 1,2 metra i dela sa rampom koji će omogućiti kretanje dečjih kolica i osoba sa potrebnim potrebama – naveo je Stojadinović. Duž staze planirano je šest odmorišta, biće postavljene klupe i javna rasveta.

Zamenik gradonačelnica je dodao da je u toku rekonstrukcija glavne ulice od nekadašnjeg Kristala do Ulice Strahinjića Bana. Vrednost radova je 23 miliona dinara, a izvodi ih “Stabil pro”u sklopu nastavka ambijentalnog uređenja centra grada, dodao je gradonačelnik.

– Ova staza dosta će koristiti deci i omladini na putu do škole i baš nam je potrebna. Moja deca često dolaze na bazen i staza je povezana i sa bazenom. Baš nam je bila neophodna odraslima, starijima, deci i za šetnju u prirodi – navodi Lela Kovačević iz MZ Carina.

Prestavnici mesnih zajednica bili su incijatori. Kaže da ih raduje što je red došla realizacije njihove inicijative od koje je prošlo osam godina i da je bilo određenih problema oko projekta.

– Staza nam je bila neophodna zato što mnogi građani ovog dela Carine idu na posao u “Prvi partizan”, za zdravstvene potrebe u Bolnicu, a deca iz Krčagova dolaze na Bazen i igralište, u školu. Očekujemo gradnju vrtića iznad Bazena tako da će ova staza doprineti konformnijem odlasku i dolasku između ova dva dela grada, Krčagova i Carine – naveo je Milivoje Milović iz MZ Carina koji je u ime građana zahvalio na gradnji staze koja će im mnogo koristiti.