Pocetna Bajina Bašta Sabor lovaca na Tari

Sabor lovaca na Tari

796
0
Podelite

Tradicionalni, sedmi Sabor lovaca na Tari biće održan ovog vikenda, u nedelju, 12. septembra, u prostoru rasadnika Nacionalnog parka „Tara“ na Kaluđerskim barama

Tog dana planiran je lov na divlju svinju i takmičenje u lovnom streljaštvu Kup Tara u disciplinama leteće mete i fiksna meta. Kotizacija za lov je 1.500 dinara, a za lovno streljaštvo 1.000 dinara po disciplini. Sve informacije oko ovog dela programa mogu se dobiti na telefon 064/417-20-21.

Za posetioce je najzanimljiviji deo Sabora takmičenje u pripremi lovačkog gulaša. Najavljeno je učešće brojnih ekipa iz Srbije i regiona kao i velikog broja lovačkih udruženja čiji će se članovi takmičiti na Saboru.

Za najbolje učesnike Sabora predviđene su brojne nagrade među kojima su odstrel srndaća, tri vikenda za po dve osobe na Tari, vikend za dve osobe na Zlatiboru, robne nagrade.

Za učesnike Sabora obezbeđen je vo na ražnju i točeno pivo.
Prijava ekipa za učešće u takmičenju u pripremanju lovačkog gulaša je u Turističkom info centru u Bajinoj Bašti ili na telefon 031/866-903 do petka, 10. septembra. Kotizacija za učešće u takmičenju u pripremanju lovačkog gulaša je 1.500 dinara po ekipi, a za takmičarske ekipe obezbeđeno je po dva kilograma mesa od divljači i drva za kotlić.

Saobor će pratiti i bogat kulturno-umetnički program.

Organizatori Sabora su Lovačko udruženje „Soko“ iz Bajine Bašte i LU „Užice“ iz Užica uz podršku Opštine Bajina Bašta, Grada Užica, TO „Tara-Drina“, Lovačkog saveza Srbije, Lovačkog saveza zapadne Srbije, JKP „12. septembar“, Ustanove „Kultura“ iz Bajine Bašte i Nacionalnog parka „Tara“.